Újra fogadhatta a diákokat a Márton Áron Tehetséggondozó Központ

Egy éves kényszerszünet után ismét élettel telt meg a csíkszeredai Márton Áron Tehetséggondozó Központ (MÁTK), amelyet idéntől az FK Csíkszereda és a Mens Sana Alapítvány közösen működtet.

Hétfőn nyitotta újra kapuit a Márton Áron Tehetséggondozó Központ, amely az előző tanévben nem fogadhatta a középiskolás tehetséges tanulókat és sportolókat.

A MÁTK bejárata előtt megrendezett ünnepségen Tánczos Barna, környezetvédelmi miniszter, a központot működtető Mens Sana Alapítvány elnöke úgy fogalmazott: „A Magyar Állam jóvoltából már tavaly megérkezett az a támogatás, amely által finanszírozni tudják a jól tanuló diákok tehetséggondozását, ezáltal a fiatalok arra koncentrálhatnak, ami a legfontosabb, a tanulásra”. Ugyanakkor hozzátette, saját tapasztalatból tudja, hogy a középiskolás évek alatt életre szóló barátságok köttetnek.

Darvas Kozma József római katolikus esperes felidézte, hogy öt évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Márton Áron Tehetséggondozó Központ, amelynek akkori megnyitóján a Magyar Állam részéről jelen volt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Mészáros Lőrinc a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke. Kiemelte, a kollégium Márton Áron püspök nevét viseli, akinek neve kötelez: „Törekedni kell, hogy hitünkben erősek, erkölcsünkben tiszták, identitásunkban, magyarságunkban szilárdak legyünk” – idézte fel öt évvel ezelőtti beszédét, majd közös imára hívta a diákokat.

Ráduly Annamária tanulmányi igazgató nagy örömmel köszöntötte a bentlakókat és bizalmát fejezte ki, hogy a jelenléti oktatás hosszasan kitart, ezáltal a MÁTK működése zavartalan lesz.

(Borítókép: fkcsikszereda.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?