Transylvania Open: először játszott és nyert román lány ellen Emma Raducanu

A szerző felvételeiMásodik összecsapását is megnyerte a kolozsvári Transylvania Openen az idei US Open-győztes Emma Răducanu, aki így egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy szombaton példaképével, Simona Haleppel csaphasson össze a WTA-250/es besorolású női tenisztorna elődöntőjében.

A román-kínai felmenőkkel rendelkező, de brit színekben szereplő Emma Răducanu csütörtökön a Transylvania Open nyolcaddöntőjében a román Ana Bogdannal csapott össze. A 18 éves tinisztár számára sorra dőlnek meg a mérföldkövek, kedden első megnyerte el WTA-meccsét, csütörtökön első párharcát vívta román játékossal.

A BT Aréna centerpályáján sokkal motiváltabb, és jobb formában levő Răducanu futott ki keddhez képest, a brit lány gyorsan elhúzott 3-0-ra, majd tartani tudta a megszerzett előnyét, és 6-3-re behúzta az első szettet.

A kolozsvári tornára 13 fős brit újságíróhad kísérte el Emma Raducanut, az összes nagy angol újság képviselteti magát a BT Arénában. A mérkőzés előtt a Maszol helyszíni tudósítója a Daily Mail helyszíni tudósítójával, Mike Dicksonnal tárgyalta ki az Emma-effektust. Mint mondta, a szigetországban nagyon régóta várnak egy ilyen kaliberú játékos megjelenésére, ezért az érdeklődés óriási a tini körül. Exkluzív interjút egyelőre senkinek se adott sem Emma, sem pedig az őt elkísérő édesapja, Ian Răducanu, így ők is csak másodkézből tudják „kitölteni a réseket”.

A WTA-világranglista 23. helyén álló Răducanu hasonlóan jól kezdte a második játszmát is, gyorsan elvette Bogdan adogatását, de 28 éves ellenfele összekapta magát és egyenlített 2-2-re. A kettejük közötti 10 éves különbség egyre jobban előjött, Bogdan egyre nehezebben tudta beállítani légzését a labdamenetek között, így „természetes” végkimenete volt a meccsnek, hogy Emma Răducanu egy újabb brékkel elhúzott, és a második szettet 6-4-re megnyerve másfél óra után győztesen hagyta el a pályát.

A negyeddöntőben Marta Koszcuk lesz Emma Răducanu ellenfele.

A brit lány a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta, jól ismeri a nála alig egy évvel idősebb ukrán lányt, „eddig mindig megvert”, ezért nem szeretne ennél a mérkőzésnél előrébb - egy esetleges Simona Halep elleni elődöntő - gondolkodni. Răducanu arról is beszélt, hogy nagyon örül annak, hogy megoszthatja édesapjával ezt a tapasztalatot, hiszen a US Openen nem lehettek ott a szülei.

Transylvania Open, nyolcaddöntők

  • Anhelinya Kalinyina- Anna-Lena Friedsam 6-2, 6-2
  • Leszja Curenko- Anasztaszija Gaszanova6-2, 7-5
  • Jaqueline Cristian- Ajla Tomljanovic 7-6 (5), 7-5
  • Mona Barthel-Marta Koszcuk 4-6, 4-6
  • Irina Bara- Rebecca Peterson 0-6, 3-6
  • Emma Raducanu-Ana Bogdan 6-3, 6-4
  • Simona Halep-Varvara Gracseva
  • Alison Van Uytvanck-Anett Kontaveit

Kimaradt?