Tornagyőzelemmel indította az évet Simona Halep

Fotó: Agerpres/EPAA volt világelső Simona Halep győzelmével ért véget a Melbourne Summer Set 1 (WTA 250) női tenisztorna, a román lány a vasárnap reggeli döntőben 6-2, 6-3-ra nyert az orosz Veronyika Kugyermetova ellen.

Ez volt a 30 éves konstancai teniszező 23. tornagyőzelme, az első amelyet Ausztráliában ért el. A siker lélektanilag is nagyon fontos Halep számára, aki sérülés miatt kihagyta a 2021-es év jelentős részét, és emiatt visszacsúszott a világranglista 20. helyére.

A melbourne-i Victoria Parkban megrendezett torna döntőjében Simona Halep megnyerte első adogatását, de következő szerváját Kugyermetova brékelni tudta. 1-2-es állásnál senki se gondolta, hogy a következő öt játékot zsinórban Halep neve mellé írhatjuk, aki kicsivel félóra után 6-2-re megnyerte az első szettet.

Közel hasonló forgatókönyv szerint zajlott a második játszma is, ismét Kugyermetova volt az első aki, elvette ellenfele adogatását, de Halepnek ismét sikerült a fordítás.

Győzelméért 31 ezer dollárral és 280 WTA-ponttal gazdagodott a konstancai teniszező, aki a hétfőn közzétett WTA-ranglistán már a 15. pozíciót foglalja majd el.

Halep visszalépett a jövő heti, Sydney-ben sorra kerülő tornától, így legközelebb a január 17-30. között megrendezésre kerülő Australian Openen lép majd pályára.

Kapcsolódók

Kimaradt?