Tokió 2020: bronzérmes a karatés Hárspataki Gábor

Fotó: MTIA karatés Hárspataki Gábor bronzérmet nyert pénteken a 75 kilogrammosok között a tokiói olimpián.

A 36 éves Agajev 70 kg-ban, majd 75 kg-ban is kétszer nyert világbajnokságot, vb-kről és Eb-kről összesen 30 érme van. A csoportmeccsek során biztosan nyerte első három meccsét, az utolsón azonban kikapott az olasz Luigi Busától, így a második helyen jutott a négy közé.

Hárspataki kisebb sérüléssel küzdött, mivel az amerikai Thomas Scott elleni harcban, a második meccsén eltört az orra. Az elődöntő kölcsönös ijesztgetéssel kezdőtött, majd Hársfalvi próbált testre rúgni, de ezt Agajev védte, sőt egy lábsöpréssel földre vitte a magyar karatést és meg is ütötte. Videózás után ezért három pontot kapott. Közben a bíró ápolni küldte az Eb-ezüstérmes Hársfalvit orrvérzése miatt. Innentől az MTK sportolója ment előre, de fejre ütéssel Agajev szerzett megint pontot. Egy perccel a vége előtt mindketten testre próbáltak rúgni, a visszajátszás után ezért is az azerinek járt pont, aki így 7-0-ra győzött.

A 25 éves Hárspataki Gábor sporttörténelmi sikert ért el, a sportág első magyar olimpiai érmét, egyben a tokiói magyar küldöttség 17. dobogós helyezését szerezte meg.

Arany Ezüst Bronz
Szilágyi Áron (férfi kard egyéni)

Siklósi Gergely (férfi párbajtőr egyéni) férfi kardcsapat 

Milák Kristóf (úszás, 200 m pillangó) Milák Kristóf (úszás, 100 m pillangó) Tóth Krisztián (cselgáncs, 90 kg)
Kopasz Bálint (kajak-kenu, K-1 1000 m) Varga Ádám (kajak-kenu, K-1 1000 m) Kozák Danuta, Bodonyi Dóra (kajak-kenu, K-2 500 m)
Lőrincz Tamás (birkózás, kötöttfogás, 77 kg) Berecz Zsombor (vitorlázás, Finndingi) Kovács Sarolta (öttusa)
Tótka Sándor (kajak-kenu, K-1 200 m) Lőrincz Viktor (birkózás, kötöttfogás, 87 kg) Hárspataki Gábor (karate, 75 kg)
  Rasovszky Kristóf (nyíltvízi úszás, 10 km)  
  Csipes Tamara (kajak-kenu, K-1 500 m)  

 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT



 

Kapcsolódók

Kimaradt?