Tokió 2020: B- és C-tervvel is számolnak a rendezők

Fotó: Twitter/Tokyo2020A járványhelyzet alapján legkésőbb márciusban eldöntik, lehetne-e külföldi nézők a tavalyról elhalasztott nyári olimpiai játékokon.

„A lehető legjobban fel kell készülnünk a játékokra, de máshogy is végződhet a dolog” – jelentette ki csütörtökön Kono Taro adminisztrációért és reformokért felelős miniszter. – „Bármi megtörténhet, az olimpiai bizottságnak ki kell dolgoznia egy B és C tervet is. Nem egyszerű a helyzetünk” – tette hozzá.

A fertőzések emelkedő száma és a nemrég kihirdetett rendkívüli állapot miatt a lakosság egyre kétkedőbb az olimpiarendezést illetően. Néhány napja egy közvélemény-kutatás során japánok mintegy nyolcvan százaléka nyilatkozott úgy, hogy az olimpiát és paralimpiát törölni kellene, vagy ismét el kellene halasztani.

Mori Josiro, a szervezőbizottság elnöke ugyanakkor kedden kijelentette, hogy „teljességgel lehetetlen” az újabb halasztás. Hozzátette, hogy a járványhelyzet alapján februárban vagy márciusban döntik el, hogy lehetnek-e külföldi nézők a versenyeken.

Az olimpiára eredetileg tavaly július 24. és augusztus 9. között került volna sor, a paralimpia pedig augusztus 25-én rajtolt volna, de a koronavírus-járvány miatt márciusban mindkettőt elhalasztották. Az ötkarikás játékokat a jelenlegi tervek szerint idén július 23-tól augusztus 8-ig rendezik meg, a paralimpiára pedig augusztus 24. és szeptember 5. között kerül sor.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?