banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Sportágválasztó Székelyudvarhelyen: közel kéttucatnyi sportot próbálhattak ki a gyerekek

Az udvarhelyi sportkínálatot mutatták be pénteken a székelyudvarhelyi sportcsarnokban és környékén, ahol hatodik alkalommal rendezték meg a Sportágválasztót. Ezernél több gyerek és fiatal élt a lehetőséggel: élményszerűen ismerkedhetnek meg közel kéttucatnyi sportággal és edzési formával.

A VSK Székelyudvarhely és a helyi önkormányzat karöltve a különböző sportegyesületekkel és az iskolákkal hatodik alkalommal rendezte meg a Sportágválasztót pénteken a székelyudvarhelyi sportcsarnokban és környékén.

Fotók forrása: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

A városban működő sportágak börzéjén a gyerekek és szüleik élményszerűen ismerkedhettek meg közel kéttucatnyi sportággal és edzési formával: jégkorong, bowling, tánc, sakk, kézilabda, atlétika, birkózás, kosárlabda, férfi és női labdarúgás, tenisz, úszás, kerékpár, teqball, karate, lovaglás, taekwondo, idén pedig újdonságként szerepelt az íjászat és a jiu-jitsu. De eljöttek a sportágválasztóra a helyi rendőrség, a hivatásos tűzoltóság, illetve a Vöröskereszt udvarhelyi szervezetének képviselői.

Érdeklődésben nem volt hiány, a szervezők előzetesen értesítették a városi és a környékbeli tanintézeteket, így mintegy 1100 diák látogatott ki az eseményre és próbálta ki a mozgási lehetőségeket a nap folyamán. Kivétel nélkül minden székelyudvarhelyi iskola képviseltette magát, akadt olyan, amelyik tíz osztállyal látogatott ki a börzére. Jellemzően az I-IV. osztályosok voltak a legtöbben, akik szervezett formában, pedagógusaik kíséretében érkeztek, a délutáni órákban pedig a családdal, szülőkkel érkező gyermekek is belekóstoltak az udvarhelyi sportkínálatba.

A szervezők idén is különféle nyereményekkel kedveskedtek. Azok, akik legalább öt sportágat kipróbáltak, és ezzel begyűjtöttek öt matricát, részt vehettek az eseményt záró sorsoláson. A szerencsés nyertesek szelvényeit az U17-es korosztály újdonsült strandbirkózó világbajnoka, Lőrincz Magor húzta ki.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?