Spanyolország 5–0-ás kiütéses győzelmet aratott Szlovákiával szemben

Spanyolország nyolcaddöntőbe jutott a labdarúgó Európa-bajnokságon, miután Sevillában 5–0-ra kiütötte szerdán a búcsúzó Szlovákiát a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában.

Spanyol öröm a nyolcaddöntőbe jutást követően | Fotó: Euro 2020 Facebook

Intenzívebben kezdtek a spanyolok, helyzeteket is kidolgoztak, de vezetést még büntetőből sem sikerült szerezniük, Morata tizenegyesét ugyanis a 12. percben hárította Dubravka. A spanyolok előző meccsén, a lengyelek ellen Gerard Moreno vétett büntetőt. A mezőnyben továbbra is jól teljesítő, de kapu előtt határozatlan spanyolok segítségére a szlovák kapus sietett, aki előbb öngólt vétett, majd az első félidő hajrájában fölöslegesen mozdult ki a kapujából, ami újabb gólt eredményezett az ellenfélnek.

A szünetben kettőt cseréltek a szlovákok, de a játék képe nem változott, a spanyolok pedig növelték a különbséget. A folytatásban sorra jöttek a spanyol támadások, és ezúttal már a gólokkal sem maradt adós Luis Enrique lendületbe jött és felszabadult csapata a szétesett Szlovákiával szemben, s végül ötgólos különbségnél állt meg.

A spanyolok csoportmásodikként lépnek tovább - és hétfőn Koppenhágában majd Horvátországgal találkoznak a nyolcaddöntőben -, míg a szlovákok számára véget ért a torna.

  E-csoport Meccs Győz. Dönt. Ver. Gólarány Pont
1. Svédország  3 2 1 0 4-2 7
2.  Spanyolország 3 1 2 0 6-1 5
3. Szlovákia  3 1 0 2 2-6 3
4. Lengyelország 3 0 1 2 4-6 1

Kimaradt?