Roland Garros: kifütyülték az Arina Szabalenkával kezet nem fogó Marta Kosztyukot

Az ukrán Marta Kosztjuk nem fogott kezet a fehérorosz Arina Szabalenkával a francia Roland Garros Grand Slam-torna első körében, amire a párizsi közönség pfújolással reagált.

A meccs végén Kosztjuk odasétált a bíróhoz kezet fogni, majd a saját székéhez lépett kikerülve ellenfelét.

A jelenlegi női világranglista második belarusz sportoló azt mondta, először meglepődött, hogy neki szól a hurrogás. Ám miután a jelenlegi WTA 39. Kosztjuk kivonulásakor is pfújolásba kezdett a közönség, Szabalenka rájött, hogy az ukránnak szól a nézőtéri reakció.

Kosztjuk reakcióját az válthatta ki, hogy Belarusz Oroszország szövetségeseként átengedi az orosz haderőt Ukrajna irányába, amit elítélnek az ukránok. A párosnak egyébként nem készült meccs előtti fotója sem az érmefeldobást követően, ami amúgy megszokott koreográfia. Szabalenka – aki korábban leszögezte, hogy „senki sem támogatja a háborút” – azt mondta, megérti, ha Kosztyuk „utálja” őt.

Az ukrán teniszezőnőnek nem ez volt az első elmaradt kézfogása. Kosztjuk nem volt hajlandó kezet fogni a szintén belarusz Viktoria Azarenkával a tavalyi US Openen, ahogy idén a 8,8 millió dollár összdíjazású miami tenisztorna második fordulójában az orosz Anasztaszja Potapovával sem, aki akkor két játszmában, 6:1, 6:3-ra legyőzte őt.

Kapcsolódók

Kimaradt?