Peking 2022: már két magyar gyorskorcsolyázó is pozitív tesztet adott

Liu Shaoang után Varnyú Alex is pozitív koronavírustesztet adott, így veszélybe került a címvédő magyar férfiváltó rövidpályás gyorskorcsolyacsapat részvétele a jövő pénteken rajtoló pekingi téli olimpiai játékokon. 

A magyar szövetség keddi közleménye szerint Varnyú Alex - akárcsak Liu Shaoang - tünetmentes, terhelhető, és állandó felügyelet mellett készül tovább az olimpiára. Az indulásukhoz öt egymást követő napon produkált negatív teszteredményre van szükség.

A szakmai és orvosi stáb folyamatosan monitorozza az összes csapattag egészségi állapotát és minden lehetőségre felkészült az optimális összetételű válogatott pekingi indulására.

Szerda reggel a két érintett versenyző kivételével a short track-delegáció elutazik a kínai fővárosba.

Liu Shaoangnak - akárcsak testvérének, Liu Shaolin Sándornak, valamint Krueger John-Henrynek és Jászapáti Petrának - az elmúlt évek eredményei alapján nem kellett válogatóznia a pekingi olimpiára. Múlt csütörtökön derült ki, hogy mellettük Nógrádi Bence, Varnyú Alex és Kónya Zsófia került az ötkarikás csapatba.

Fotó: Facebook/HunSkateLiu Shaoang - aki az első összetett világbajnoka Magyarországnak - mind a három egyéni számban - 500, 1000, 1500 méteren -, valamint a Pekingben címvédőként rajthoz álló férfi váltóban és az új olimpiai számban, a vegyes váltóban is érdekelt. A rövidpályás gyorskorcsolyázók versenyei jövő szombaton kezdődnek a téli olimpián.

Bánhidi Ákos, a válogatott edző-menedzsere az MTI-nek elmondta, fontos, hogy Liu Shaoang tud edzeni. „Most az eddiginél is jobban jár az agyam, kattognak a relék. Az összes létező protokollt elméletben és gyakorlatban is használjuk, hogy a lehető legjobban jöjjünk ki a sztoriból. Fontos, hogy Adót megvizsgálták, ez alapján nincs ok, hogy ne eddzen, és az is lényeges, hogy jégen is tud edzeni. Öt negatív tesztre lesz szüksége, hogy utánunk jöjjön, az viszont biztos, hogy szerdán nem tud velünk repülni Pekingbe”  – nyilatkozott Bánhidi.

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke a múlt héten jelentette be, hogy 10-15 olimpiai pont megszerzését remélik a csapattól.

Négy éve Phjongcshangban a férfi váltó - Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba összeállításban - szerezte meg Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?