Peking 2022: az AP két bronzérmet jósol Magyarországnak

Fotó: MTIAz AP amerikai hírügynökség jóslása szerint Magyarország két bronzérmet nyer a pénteken rajtoló pekingi téli olimpián.

A 109 szám dobogósait előrevetítő összeállításban két rövid pályás magyar gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor és az amerikai születésű Krueger John-Henry szerepel bronzérmesként. Előbbit a szám világkupagyőzteseként 500 méteren két hazai sportoló, a címvédő, világbajnok és világcsúcstartó Vu Ta-csing, illetve Zsen Ce-vej mögött várja harmadiknak az AP, utóbbit 1000 méteren, azaz abban a számban jósolja a dobogó legalsó fokára, amelyben négy évvel ezelőtt – még amerikai színekben – második lett. Krueger előtt a dél-koreai Hvang Tae Hon és a kanadai Pascal Dion szerepel.

Az 5000 méteres férfiváltó ugyan címvédőként indul Pekingben, de az AP prognózisában nem szerepel az első három között, ugyanis a dél-koreai stafétát írja arany-, a kanadait ezüst- és a kínait bronzérmesnek.

A rövid pályás gyorskorcsolya az egyetlen magyar éremesélyes sportág a téli olimpián. A magyar szövetség 10-15 olimpiai pont megszerzését reméli. Négy évvel ezelőtt Pjongcsangban a férfi váltó – Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba összeállításban – megszerezte Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?