Novák Eduárd: a sportminisztériumot nem hívták meg a román evezősök fogadására

A sportminisztériumot nem hívták meg a müncheni Európa-bajnokságról hétfőn hazatérő 35 fős román evezős csapat fogadására, amelyet a Román Evezős Szövetség szervezett, írta Facebook-oldalán Novák Eduárd sportminiszter, miután az Eb-n arany- és bronzérmet szerző Mădălina Bereş a minisztérium képviselőinek távolmaradását nehezményezte.

„A szövetség szervezte az eseményt, foglalkozott a Hivatalos Szalon bérlésével és hívta meg a sajtót. A sportminisztériumot nem kérték fel a szervezésre, nem hívták meg az eseményre és semmilyen hivatalos értesítést nem küldtek a minisztériumnak. Biztosítom önöket arról, hogy örömmel közreműködtünk volna, ahogy annyiszor tettük, amikor román sportolók nemzetközi sikerek után hazatértek” – fogalmazott a tárcavezető.

Novák Eduárd arra is emlékeztetett, hogy a sportminisztérium idén több mint 50 százalékkal növelte a Román Evezős Szövetség költségvetését, és a tárcához intézett minden kérésüket jóváhagyták.

A sportminiszter történelminek nevezte a román evezősök Münchenben elért eredményeit és tiszteletéről biztosította mind a sportolókat, mind azokat, akik segítettek a csapatnak a kiváló eredmények elérésében. Ugyanakkor arra kérte őket, hogy ne hagyják, hogy ez a „hamis konfliktus” beárnyékolja az örömüket.

(Címlapfotó: Borsi Balázs)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?