Női kézilabda: nyert és a negyeddöntőbe jutott a magyar válogatott

A magyar női kézilabdaválogatott 26–23-ra nyert Svédország ellen a tokiói olimpia hétfői játéknapján, és kivívta a legjobb nyolc közé jutást.

A magyar csapat csoportja negyedik helyén jutott tovább, és a negyeddöntőben Norvégiával játszik majd.

Nem éppen kézilabdára emlékeztető jelenet: a svéd Jamina Roberts, valamint a magyar Klujber Katrin és Vámos Petra | Fotó: MTI

A magyarok abban a tudatban léphettek pályára, hogy ha nyernek, a rossz rajt ellenére bejutnak a negyeddöntőbe. A svédek számára nem volt tét, biztos csoportelsőként várták az összecsapást.

Elek Gábor szövetségi kapitány együttese jól kezdett, Bíró Blanka két hétméterest is hárított, így állandósult a 2-3 gólos előny, amely később még tovább is nőtt (10–6). Aztán 13–10-es magyar vezetésnél időt kértek a svédek, és ettől olyan lendületbe jöttek, hogy sikerült fordítaniuk. Ebben a szakaszban a korábbinál sokkal keményebben védekezett az északi alakulat, nehéz volt lövőhelyzetbe kerülni, a lefordulásokból pedig jöttek a svéd gólok. A szünet előtti hajrában emberelőnyben egyenlítettek a magyarok, így 15–15-nél jött a szünet.

A második félidő hat magyar góllal és Vámos kimaradt hetesével indult, ráadásul Lukács ziccerből a felső lécre emelt. A svédek sok hibája miatt ismét az Elek-együttes akarata érvényesült, és 19–15-nél időt kért a rivális, de ez ezúttal nem hozott sok változást. A svédek 12 percig képtelen voltak gólt szerezni, 21–15 után voltak ismét eredményesek. Ahogy megtorpant a csapat, a kapitány 22–19-nél időt kért. Háfra egészpályás üres kapus kísérlete mellé szállt, így a folytatásban is bátran próbálkoztak a svédek a kapuslehozatallal.Magyar öröm | Fotó: MTI

Tomori végleges kiállításával a 49. percben kidőlt a védelem oszlopa, de 23–20-as állásról Zácsik révén a magyarok mozdultak el. A svédek újabb tízperces gólcsenden voltak túl, így az utolsó öt perc 24–21-ről kezdődött. A skandinávok időkéréssel hangoltak a hajrára, de nem volt esélyük fordítani, mert a magyar csapat ekkor stabilan védekezett.

Olimpiai női kézilabdatorna, 5. (utolsó) forduló, B-csoport:
Magyarország–Svédország 26–23 (15–15)
Orosz Olimpiai Csapat–Spanyolország 34–31 (18–17)
Franciaország–Brazília 29–22 (17–11)
A csoport végeredménye: 1. Svédország 7 pont, 2. Orosz Olimpiai Csapat 7, 3. Franciaország 5, 4. Magyarország 4, 5. Spanyolország 4, 6. Brazília 3. Azonos pontszámnál az egymás elleni eredmény döntött.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?