Nem volt hajlandó oroszokkal fotózkodni az ezüstérmes ukrán paralimpikon

Fotó: kiszo.netIgor Cvjetov ukrán atléta, aki ezüstérmet nyert 100 méter gyorson a tokiói paralimpián, az éremátadó ceremónia után nem állt oda a közös fotóra az orosz dobogósokkal, írja az Ukrajinszka Pravda alapján a Kárpáti Igaz Szó.

A hírportál beszámolója szerint az éremátadót követően az Orosz Paralimpiai Bizottság fotósa kérte meg a versenyszám aranyérmesét, Dmitro Szafronovot és a bronzérmes Artem Kalasjant arra, hogy álljanak össze egy közös fotóra az ezüstérmes Igor Cvjetovval. Az ukrán sportoló ignorálta ezt a kérést, így az oroszok közösen fotózkodtak.

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság kedden közleményt adott ki az esettel kapcsolatban, ebben rámutattak arra, hogy az ukrán versenyző jogosan járt el, amikor nem tett eleget a fotós kérésének, ugyanis az orosz versenyzőkön nem volt szájmaszk. A közleményben emlékeztettek arra, hogy a szigorú óvintézkedések és járványügyi szabályok értelmében az eredményhirdetést követően a dobogósok csak maszkban fotózkodhatnak.

Korábban nagy port kavart és megosztotta az ukrán közvéleményt Jaroszlava Mahucsih ukrán magasugró fotója, aki a tokiói olimpián versenyszáma után átölelte orosz versenytársát, Marija Laszickenét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?