Negyedmillió dolláros WTA-tornát rendeznek augusztus elején Kolozsváron

Fotó: Winners Sports ClubAugusztus 1-8 között rendezik meg a kolozsvári Rózsák parkjában a Winners Open nevet viselő salakpályás WTA-tornát – adták hírül kedden a szervezők.

A 235 ezer dolláros összdíjazású és 250 WTA-pontos tornán női egyes és páros versenyt is rendeznek, a szervezők több mint 60 résztvevő jelentkezésével számolnak.

„Az elmúlt években már több kísérlet is volt arra, hogy a Szamos-parti multifunkcionális BT Aréna felkerüljön a WTA-tornát rendező helyszínek közé. Kolozsvár már többször is bizonyította, hogy szereti a teniszt, a Fed Kupában rendszerint telt házas mérkőzéseket rendeztek a 10 ezres csarnokban. A koronavírus-járvány miatt idén biztonságosabbnak tűnik a szabadtéri torna megrendezése, ezért esett a választásunk a Winners Sports Clubra” – fogalmaznak a szervezők.

Patrick Ciorcilă, a Winners Open igazgatója szerint sok topjátékos számításba veszi a kolozsvári tornán való indulást, ugyanis abban a periódusban ez lesz az egyetlen európai női torna. Emil Boc, a kincses város polgármestere arra a számít, hogy a torna révén Kolozsvár felkerül a nemzetközi tenisztérképre, és egyre több topjátékos dönt majd úgy, hogy eljön a Winners Openre.

Románia utoljára 2019-ben szervezett WTA-tornát, a Bucharest Opent, amelyet a kazah Jelena Ribakina nyert meg.

Kimaradt?