banner_WcGrRqIF_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_970x250.png
banner_Vs7ERmQb_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_728x90.png
banner_saW4mTn2_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_300x250.png

Liga 2: a Craiovát is legyőzte az FK Csíkszereda, és megerősítette vezető helyét

Babati és Csürös góljaival múlta felül vasárnapi ellenfelét Ilyés Róbert csapata, tartva ezzel ötpontos előnyét az egy meccsel többet játszó Steauval szemben.

Vasárnap délelőtt a Craiova ellen lépett pályára a labdarúgó román Liga2-ben régóta listavezető FK Csíkszereda. A tavaly még első osztályban játszó olténiai csapat eddig nem teljesít jól az idei szezonban, korábbi négy mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni, a hargitaiak elleni meccset pedig a tabella 13. helyéről várta. Ez alapján egyértelműen Ilyés Róbert csapata volt a találkozó esélyese, hiszen eddig az idei szezonban csak a szintén veretlen Steaua otthonában vesztett pontot az FK.

Mindkét együttes megpróbálta támadásban aktívan kezdeni a mérkőzést és nyomást gyakorolni ellenfelére, de az első negyedóra nem hozott nagy helyzeteket. Hasonló mederben zajlott a játék a folytatásban is. Előszőr a 27. percben álltak közel a gólszerzéshez a székelyföldiek, amikor Babati elvitte a labdát a kapus mellett, viszont lendülete miatt túlságosan kisodródott, és már nem tudott kapura lőni.

Fotók forrása: az FK Csíkszereda Facebook-oldala.

Ennek ellenére két perccel később újabb lehetőség nyílt előtte, egy rosszul kifejelt labda után viszonylag tisztán lőhetett a tizenhatoson belülről, ezt a lehetőséget pedig már kihasználta, megszerezve a vezetést a csíkszeredaiaknak. A craiovaiak enyhe választ adtak a bekapott gólra, Pop próbálkozott részükről távoli lövéssel, de nem találta el a kaput. Kicsivel később viszont a tizenhatos vonalához közel harcoltak ki szabadrúgást a vendégek, de ez a kísérlet sem lett sokkal veszélyesebb az előzőnél. Nem történt már jelentős esemény az első félidőben, 1–0-s hazai vezetésnél vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrész elején megpróbált mezőnyjátékban feljavulni a Craiova, viszont továbbra is a csíkszeredaiak játszottak veszélyesebben. Sandu kapus kiejtett labdája után Szilágyinak volt lehetősége megduplázni az előnyt, de a hálóőr végül jól zárta előtte a szöget és javította hibáját.

Szöglet után alakult ki a kék mezesek egyik legnagyobb helyzete a mérkőzésen, amelynek végén a labda a felső lécről pattant ki, a székelyföldiek megúszták az egyenlítést. A meccs végéhez közeledve elsősorban a vezetés megtartására összpontosított az FK, nem engedtek több nagy lehetőséget a Craiovának. A hosszabbításban Csürös Attila találata lezárt minden kérdést a mérkőzésen, végül 2–0-ra nyertek a hazaiak.

Ezzel a győzelemmel a csíkszeredaiak megerősítették vezető pozíciójukat a tabellán. Jelenleg öt pont különbséggel vezetnek a Steaua előtt, a bukaresti csapat ráadásul egy meccsel többet is játszott, mint ők, az előny tehát a közeljövőben tovább is nőhet.

FK Csíkszereda – U Craiova 1948 2–0 (1–0)

Városi Stadion, Csíkszereda

Gólszerzők: Babati Benjámin (29.), Csürös Attila (90+1.).

Sárga lapok: R. Palmeș (12.), P. Gál-Andrezly (37.), Veres SZ. (50.), Hegedűs J. (75.), illetve A. Kvakics (16.), C. Bălan (29.), M. Răduț (90.).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_1pp9VAgz_MASZOL_WEBBANNEREK_MASZOL_300x250.png
banner_1EKDNy6B_MASZOL_WEBBANNEREK_MASZOL_970x250.png
banner_VDHJPUiH_MASZOL_WEBBANNEREK_MASZOL_728x90.png

Kimaradt?