Liga 1: győzelemmel indította az évet a Kolozsvári CFR

Győzelemmel indította a 2021-es évet a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR, amely a labdarúgó Liga 1 tizenhatodik fordulójában, hazai környezetben 3-1-re legyőzte a bajnokság eddigi meglepetéscsapatát, az Academica Clincenit.

???? START CU DREPTUL ÎN 2021! CFR Cluj ???? Academica Clinceni 3️⃣-1️⃣ Hai CFR! ???? #cfr #meci #rezultat #liga1 #frf #lpf #clinceni #fotbal #etapa16

Közzétette: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA – 2021. január 14., csütörtök

Csütörtök este a fellegvári Constantin Radulescu stadionban – ellentétben azzal, amit két nappal korábban Craiován láthattunk - szépen letakarított pálya fogadta a feleket a labdarúgó Liga 1 első „tavaszi” mérkőzésén. A -2 fokos hidegben megrendezett találkozón már első blikkre szembetűnőek voltak azok a taktikai változtatások, amelyeket Edward Iordănescu, a vasutasok edzője eszközölt a csapaton: a CFR sokkal jobban megbecsüli a labdát, amit a Dan Petrescu időszaktól eltérően rövid passzos játékkal hoz ki a saját harmadból. Ez egyelőre nem mindig működik a legolajozottabban, ezt csütörtök este is láthattuk, amikor a Clinceni 2-3 olyan gólhelyzetet is ki tudott dolgozni, ami hazai labdaveszésből indult.

A mérkőzés elején Valentin Costache mutatott be egy szép cselsorozatot a balszélen, majd passzolta be a labdát a vendégek tizenhatosába Deacnak, akinek a lövését Vâlceanu még hárítani tudta. Pár perccel később ugyanott jutott labdához Costache, és egy rövid csel után, az előtte levő lábak rengetegét okosan elkerülő lapos lövéssel az Academica kapujában kanyarította a labdát.

A vezetés megszerzése után a CFR jelentősen letisztult játékkal járatta a labdát, az Academica csak ritkán jutott el Bălgrădean tizenhatosáig.

A második félidő elején bajnokok növelték előnyüket, az 50. percben Ciprian Deac középről, 20 méterről helyezte a vinklibe a labdát.

A két gólos vezetés túlságosan „megnyugtatta”a CFR játékosait, akik a következőkben csak az eredmény megtartására koncentráltak. Az edzői stáb is defenzív cserékkel operált, így aztán eléggé felforgatott csapatnak kellett szembesülnie a 84. percben azzal, hogy a vendégek Aszen Csandarov fejesgóljával szépíteni tudtak. A CFR a hátralevő percekben elővette az elmúlt években jól bejáratott taktikáját, az ellenfél térfelén tartott labdával töredezte a játékot, majd amikor már azt hittük, hogy egy gólos hazai győzelem születik, akkor, a 90. percben Debeljuh egy közelről szerzett góllal mindenki számára egyértelművé tette a győztes kilétét.

A 3-1-es sikerért kapott 3 ponttal a Kolozsvári CFR előrelépet a tabella második helyére, beérve pontszámban a listavezető FCSB-t. A bukarestiek ismét eltávolodhatnak 3-tal, ha péntek este legyőzik az Astra Giurgiu csapatát.

A CFR-re vasárnap újabb nehéz mérkőzés vár, a vasutasok a tabella 4. helyén álló Sepsi OSK-hoz látogatnak. A 16:45 órakor kezdődő összecsapást a DigiSport , TelekomSport és Look Tv, valamint a Marosvásárhelyi Rádió közvetíti élőben.

Labdarúgó Liga 1, a 16. forduló mérkőzései

  • Medgyesi Gaz Metan-FC Voluntari 2-0
  • CSU Craiova-Sepsi OSK 0-0
  • Chindia-Poli Iași 1-1
  • Nagyszebeni FC Hermannstadt-Dinamo 0-2
  • FC Botoşani-FC Argeş 0-1
  • Kolozsvári CFR-Academica Clinceni 3-1
  • Aradi UTA-FC Viitorul (péntek, 17:00)
  • FCSB-Astra Giurgiu (péntek, 20:00)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?