Liga 1: a FCSB hazai vereségével előzhet a CFR

Elhasalt a FCSBNem várt esély hullott a címvédő CFR ölébe: a listavezető FCSB hazai pályán kikapott az Academica Clinceni-től az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság vasárnap esti meccsén, így a hétfőn pályára lépő kolozsváriak győzelmük esetén az élre állhatnak.

Az előjelek nem sejttették, hogy a listavezető felsül pályaválaszótként, hiszen ebben az idényben 9 győzelmet aratott és egy döntetlent játszott, amikor rendezőként lépett a gyepre, és arra sem lehetett tippelni, hogy az Ilfov megyei község csapata, az Academica épp a FCSB dellen javít, miutánaz előző fordulóban sima 3–0-s vereséget szenvedett otthon az újonc UTÁ-tól...

Ám a sokáig Gigi Becali FCSB-mecénás fiókcsapataként emlegetett clinceni-i gárda meg volt tűzdelve ex-FCSB/Steaua-játékosokkal, akiket fűtött a bizonyításvágy: Raul Rusescu, Florin Gardoș vagy Adi Popa épp a bukarestieknél lett kegyvesztett korábban.

Az idei szezonban amúgy is megelepően jól szereplő Academica megtanulta a leckét: foggal-körömmel védekezett, és ellentámadásokra épített, a 60. percben pedig egy szöglet után Jutric közeli fejesével a vezetést is megszerezte. A FCSB hiába erőlködött, egyenlítenie nem sikerült, így elszenvedte első hazai vereségét az idényben.

Az ünneplő Academica-játékosok mellett az eredménynek leginkább a címvédő CFR örvendhet, hiszen ha a kolozsvári csapat hétfő este nyer Botoșani-ban, átveheti a vezetést a bajnokságban.

Liga 1., 22. forduló: FCSB–Academica Clinceni 0–1, gólszerző: Mladen Jutric (60.).
További eredmények:
UTA–AFC Hermannstadt 1–1
Sepsi OSK–Poli Iași 3–3
Astra Giurgiu–FC Argeş 0–2
U. Craiova–Dinamo 1–0
Gaz Metan–Chindia 1–0
hétfőn:
Viitorul–FC Voluntari
FC Botoşani–Kolozsvári CFR

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?