Közönségcsalogató játékkal töltené meg a Bodola Gyula Stadiont a Bihar FC

Benépesítené stadionja lelátóit a Nagyváradi Bihar FC. A harmadosztályban szereplő együttes legfőbb célja, hogy egyre több szurkolók látogassa a meccseit, amit látványos játékkal akarnak elérni.

„A legfőbb célunk, hogy visszacsábítsuk a szurkolókat a stadionba” – mondta Kulcsár Sándor, a Nagyváradi Bihar FC klubvezetője azon a szerdai sajtótájékoztatón, ahol a harmadosztályban szereplő labdarúgócsapat új igazolásait és a folytatásra vonatkozó terveiket ismertették.

A nagymúltú gárda elnöke emlékeztett arra, hogy amikor nyáron bemutatták a projektet úgy tervezték, hogy ez az első szezon a stabilitás megteremtésének jegyében zajlik majd, feljutási célokat nem fogalmaztak meg. Ezzel együtt persze nem zárkóznak el tőle és mint hangsúlyozták: nincs jogi akadálya annak, hogy a következő idényben a Liga 2-ben lépjenek pályára.

A költségvetés nem sorolja a favoritok közé a Körös-parti gárdát, Kulcsár szerint ezen a téren nincsenek a Liga 3-as bajnokság tízes csoportjának első hat klubja között. A Szatmárnémeti, a Beszterce vagy a Zilah mind nagyobb büdzséből gazdálkodhat. „Az a célunk, hogy megváltoztassuk a klub megítélését. Megmutassuk, hogy lehet kisebb költségvetésből is jó munkát végezni” – hangsúlyozta a klubvezető. Hozzátette: nyáron reményei szerint nő majd a költségvetésük, ugyanakkor egyelőre lépésről lépésre haladnak. A felsőházi rájátszást célozzák, illetve azt, hogy látványos és minőségi futballt mutatva egyre több néző térjen vissza a Bodola Gyula stadion lelátóira. „Ha vannak nézők, az azt jelenti, hogy jól játszunk. Ha jól játszunk, akkor az eredményhez vezet” – vallja. A playoff-ba jutásra esélyük is van, hiszen tizenöt forduló során 31 ponttal az összetett harmadik helyén telelnek, mindössze egy ponttal maradnak el a tabella első két helyén álló Besztercei Gloria és a Szatmárnémeti VSK csapataitól.

A téli szünetben összesen hat játékostól váltak meg – közülük a 16 éves junior, Denis Sandro az olasz Sassuolóhoz szerződött, ugyanakkor Mario Balint abbahagyta a labdarúgást. A távozók helyére Andrei Gal, Călin Jurj és Tiberiu Serediuc csatlakozott a kerethez. Ők mindhárman Bihar megyei kötődésű futballisták, hiszen a klub továbbra is fontosnak tartja, hogy a csapatban elsősorban helyi, saját nevelésű játékosok szerepeljenek. A frissen érkezett játékosok bevallásuk szerint gyorsan beilleszkedtek, Florin Fărcaș edző pedig elégedettnek mutatkozott a kerettel. Meglátása szerint megvan a szükséges konkurencia a posztokon, és igyekeztek, olyan játékosokkal erősíteni, akiknek a teljesítménye felfelé ível. A téli felkészülést három hete kezdték, a nagybányai barátságos mérkőzésen látottak pedig optimistává tették a szakvezetőt, mert mint mondta: 2-0-ra kikaptak ugyan a Minaurtól, de játékuk meggyőző volt. Közvetlenül a sajtótájékoztató után vonultak edzőtáborba Félixfürdőre, ahol a tíz napos felkészülés során két edzőmeccset játszanak majd.

A nagyméretű műfüves pálya hiánya Bihar megyében továbbra is nehézségeket okoz a számukra, az viszont jelentős pénzügyi tehertől mentesíti a csapatot, hogy kaptak egy saját autóbuszt, amely bármikor a rendelkezésükre áll.

Kapcsolódók

Kimaradt?