Konferencia Liga: pontot rabolt a Fradi Genkből

A Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott csütörtökön a belga Genk otthonában a labdarúgó Konferencia-liga csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában.   

Fotó: MTIA rendkívül sok szabálytalansággal tarkított kemény és harcos összecsapáson mindkét gárda egy kapufáig jutott el. Az FTC ezzel a döntetlennel, öt ponttal a második helyen áll a csoportban. Dejan Sztankovics irányításával továbbra is veretlen a Ferencváros, amely a harmadik számú európai kupasorozat következő fordulójában, november 9-én hazai pályán fogadja a Genket.

A hazai szurkolók megadták a módját az összecsapás felvezetésének, óriás-koreográfiával és vélhetően UEFA-büntetést eredményező tűzijátékkal fogadták a csapatokat. Ennek következményeként a játékvezetőnek néhány percre félbe is kellett szakítania a találkozót, Dibusz kapuja előtt ugyanis jókora füst gomolygott.

Mindkét együttes rendkívül fegyelmezetten és keményen állt bele a meccsbe, sok volt az egy az egy elleni párharc, az ütközés és szabálytalanság. Ebből kifolyólag a kapusoknak szinte semmi dolguk nem akadt, egy-egy veszélyesebb akció alakult ki mindkét oldalon. A 30. percben egy remek szabadrúgás-variáció után megszerezhette volna a vezetést a Ferencváros, de Sigér közeli lövése elakadt a kapusban.

A 42. percben az ex-ferencvárosi Paintsil villant meg, egy csel után gyönyörűen tekert a hosszú sarok felé, Dibusz nyújtózott ugyan, de nem érte el a labdát, amely szerencséjére a felső lécen csattant.

Nagy kimaradt hazai helyzettel indult a második félidő - Zeqiri senkitől sem zavartatva fejelhetett öt méterről, de gyenge volt a megoldása -, amelyben újfent a vendéglátók kezdtek erőteljesebben. A magyar bajnoknak szinte minden energiáját felemésztette a védekezés, így csak elvétve jutott el a rivális kapujáig. A 81. percben viszont centikre volt a Ferencváros a vezetés megszerzésétől, szöglet után a lepattanó labdát Owusu négy méterről a rövid kapufára lőtte.

A hajrában tovább folytatódott a helyenként durva csata - a csereként beállt Arokodare piros lapot is kapott a ráadásban VAR-vizsgálat után -, de az eredmény nem változott, maradt a gól nélküli döntetlen.

Sztankovics: Európában minden egyes pontnak jelentősége van. Elégedett a Genk otthonában elért gól nélküli döntetlennel szerzett egy ponttal Dejan Sztankovics, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője. "Európában minden egyes pontnak jelentőége van. A legfontosabb az, hogy nem szenvedtünk vereséget. Nagyon kemény meccs volt minden szempontból, és persze mi minden találkozót szeretnénk megnyerni, az ellenfelünk erős volt. Talán ma nem a legjobb Ferencváros futballozott, de úgy érzem, megtiszteltük azokat a szurkolóinkat, akik ilyen sokat utaztak azért, hogy minket támogassanak" - fogalmazott a szerb tréner a Konferencia-liga csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában rendezett összecsapást követően. A szakember hozzátette, érdekes mérkőzés volt, hiszen akár győzelem, de vereség is lehetett volna a találkozóból. Dejan Sztankovics kiemelte, ez egy rendkívül erős csoport, amelyet sokkal inkább gondol Európa-liga szintűnek, éppen ezért minden egyes pontnak jelentősége van. Hozzáfűzte, az, hogy a gárda még két mérkőzést játszhat hazai környezetben, reális esélyt ad arra, hogy továbbjusson a csoportból.

A Fiorentina gurított egy hatost a Csukaricskinek

A csoport másik mérkőzésén a Fiorentina házigazdaként 6-0-ra győzte le a szerb FK Csukaricskit. A firenzei csapat korábban soha nem nyert ekkora különbséggel az európai kupaporondon, az eddigi csúcsot a 2007 novemberében lejátszott UEFA Kupa-csoportmeccs jelentette, amelyen az olaszok hazai pályán 6-1-re győztek a svéd Elfsborg ellen.

A Fiorentina fél óra játék után már három találattal vezetett a Csukaricski ellen, ráadásul a szerbek a 38. percben emberhátrányba kerültek.

Konferencia-liga, csoportkör, 3. forduló, F csoport:

  • ACF Fiorentina-FK Cukaricki 6-0 (3-0)
  • KRC Genk-Ferencvárosi TC 0-0

1. Fiorentina            3       1       2      -      10- 4      5 pont
2. Ferencváros        3       1       2      -       5- 3       5
3. KRC Genk            3       1        2      -       4- 2      5
4. Csukaricski          3       -       -      3        1-11       0

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?