Király-kupa: kevesen múlott, hogy a Barca is a Real sorsára jusson

A spanyol labdarúgó Király-kupában a legjobb tizenhat közé jutásért zajló mérkőzésen az FC Barcelona hosszabbítás után 2–0-ra nyert a harmadosztályban szereplő Cornella otthonában.

A Barca szenvedett az erősen védekező és csak kontratámadásokból veszélyeztető Cornella ellen. Amikor pedig már szinte minden adva volt a vendégek gólszerzéséhez, akkor ordító lehetőségeket hagytak ki. A Barcelona két tizenegyest is elvégezhetett, de az első félidőben Pjanic, a másodikban Dembélé is elhibázta a maga lövését.

A rendes játékidőben nem született gól, a hosszabbítás első félidejében viszont rögtön megszerezte a vezetést a Barca: Ousmane Dembélé tizenkilenc méterről leadott lövésébe ugyan beleért a kapus, ám a labda a kapufáról a Cornella kapujába pattant. A hazaiak ezt követően megpróbálták mindenáron kiharcolni az egyenlítő gólt, de pont ezért kapták a második találatot. A 121. percben kontratámadás végén Pedri egyedül törhetett kapura, önzetlenül lekészítette a labdát a bal oldalon érkező Braithwaite-nek, aki a kapuba lőtt, ezt követően pedig a játékvezető le is fújta a mérkőzést.

Mint korábban írtuk, a spanyol bajnokság maásik sztárcsapata, a Real Madrid egy ugyancsak harmadosztályú ellenféltől kapott ki a Király-kupa legjobb tizenhat csapata közé jutásért rendezett mérkőzésen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?