Húsvétkor sem áll le a Bundesliga

Fotó: BundesligaA húsvétra tervezett németországi leállás törlése révén nem lesz szünet a labdarúgó Bundesligában, így megtartják jövő szombaton az RB Leipzig-Bayern München rangadót is.
 

Angela Merkel kancellár és a szövetségi tartományok vezetői kedden abban állapodtak meg, hogy a fokozódó koronavírus-járvány miatt az idei húsvét április 1-jétől 5-éig tartó hosszú hétvégéjén gyakorlatilag leállítják a magán- és közéletet, az élelmiszerboltok is csak szombatra nyithatnak majd ki. Az embereket az ötnapos ünnep teljes idejére otthonmaradásra szólítják fel. Szerdán Angela Merkel azonban közölte, hogy mégsem rendelnek el teljes zárlatot a húsvéti ünnepekre, így az élsport sem áll le az országban.

Mivel ennélfogva zöld jelzést kapott a címvédő és négy pont előnnyel listavezető Bayern, illetve a három magyar játékost – Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot – is foglalkoztató, második helyezett Leipzig csúcstalálkozója is, akár még nézők is jelen lehetnek a stadionban. Lipcse főpolgármestere, Burkhard Jung ugyanis kedden közölte, hogy kísérleti jelleggel csütörtöktől változtatnának a helyi koronavírus-protokollon. A futballklub ennek keretében már bejelentette igényét arra, hogy ezer, negatív vírusteszttel rendelkező szurkolót beengedhessen a lelátókra.

A Hertha BSC magyar vezetőedzője, Dárdai Pál megkönnyebbülten fogadta a kancellár szerdai bejelentését: „Örülök, ha akárhogyan be tudjuk fejezni a bajnokságot. Eleve kiváltságos helyzetben vagyunk azzal, hogy játszhatunk” – jelentette ki a berliniek trénere.

Kapcsolódók

Kimaradt?