„Hetedik lettem Pekingfalván” (VIDEÓ)

Daniel Grassl az olasz férfi korcsolyasport egyik nagy ígérete, junior világbajnoki bronzérmes, felnőtt Európa-bajnoki ezüstérmes, és most már olimpiai hetedik helyezett. Az ötkarikás játékokól hazatérő sportoló lement egy kis átmozgató edzésre, ahol székely edzője, Kosz Zsolt „vette kezelésbe”.

„Éppen a hagyományokról beszélgettünk a kollégákkal, szóba jött a böjt, húsvét és magyar locsolkodás is. Danielnek én tartottam az első edzést, és ezzel a kis versikével köszöntöttem az olimpia után. Sokszor humorizálok velük a jégen, hogy kicsit kizökkentsem őket. A humornak köszönhetően friss oxigént tankol az agyuk, és mehet tovább a munka” – mesélte Kosz Zsolt az Eurosport.hu-nak.

Grassl amúgy egy komoly rekordot is magáénak tudhat, 15 évesen ő lett a legfiatalabb, aki versenyen ugrotta meg a négyfordulatos Lutzot.

Ami Zsoltot illeti, a csíkszeredai születésű szakember három éve dolgozik a Young Goose Academynél (technikai edzőként), ami Európa legnagyobb és legkeresettebb klubja. És nem Zsolt ott az egyetlen magyar, itt készül a junior magyar bajnok Papp Vivien is. A klub vezetőedzője Lorenzo Magri, de mellette olyan ismert trénerek dolgoznak még az akadémián, mint Angelina Turenko és Eva Martinek.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?