Gulácsi Péter volt a legjobban fizetett magyar sportoló 2021-ben

Idén is a Németországban játszó futballisták voltak a legjobban kereső magyar sportolók.

Az első ötbe csupán egy teniszező, Fucsovics Márton tudott befurakodni. Az idei tokiói olimpia győztesei még csak megközelíteni sem tudták az aranyérmek után járó pénzükkel a focistákat.Gulácsi Péter, a magyar válogatott kapusa/Fotó: Wikipedia

A legjobban kereső magyar sportoló Gulácsi Péter, a német RB Leipzig kapusa, akinek a fizetése 4,9 millió euró. A válogatott labdarúgót két lipcsei csapattársa követi a listán: Willi Orbán (2,7 millió euró) és Szoboszlai Dominik (2,44 millió euró). Már a pályafutása vége felé jár, s a csapatában, az 1. FSV Mainzban is csak epizódszerepeket kap a héten megműtött Szalai Ádám, de a fizetésével még sokan cserélnének. A 33 éves csatár több mint 1,5 millió eurót keresett ebben az évben.

A legjobb ötben csupán egy olyan sportoló van, aki nem futballista. 2018 után másodszor lépte át pályafutása során egy naptári évben az 1 millió dolláros álomhatárt Fucsovics Márton keresete. A 2021-es esztendőben, az egyéni és a páros eredményeket is figyelembe véve 1,1 millió dollárt ütögetett össze az ATP-világranglistán 40. teniszező.

Az idei ötkarikás játékokon elért teljesítményük alapján a legnagyobb összegű jutalmat, 107,2 millió forintot (290 ezer euró), Csipes Tamara kapta.

Kapcsolódók

Kimaradt?