banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_UeQde8dZ_2_300x250.gif

Forma-1: közzétették a 2021-es szezon módosított versenynaptárát

A Formula–1 vezetősége bejelentette, hogy az eredeti tervekkel ellentétben nem Ausztráliában, hanem Bahreinben veszi kezdetét a 2021-es idény, továbbá megerősítette, hogy Imola az idén is vendégül látja a mezőnyt.

A Forma–1 vezetősége kedden megerősítette, több módosítást is végrehajtott a 2021-re tervezett versenynaptáron. A járványügyi intézkedések bevezetése nyomán az Ausztrál és a Kínai Nagydíjat is el kell halasztani, előbbi ráadásul már új időpontot is kapott. A melbourne-i futamot november 21-én rendezik meg, amivel biztossá vált, hogy az idénynyitó versenyt a tervezetthez képest egy héttel később Bahreinben bonyolítják le.

Ausztráliával ellentétben Kína nem került át még más időpontra, a futam szervezői és az F1 vezetősége között továbbra is folynak a tárgyalások arról, hogy ha lehetséges, az idény második felében találjanak neki helyet. Míg Sanghaj helyzete bizonytalan, Imola visszatérése biztossá vált: a tavaly tizennégy év szünet után visszatérő helyszín sorozatban a második évben láthatja vendégül a mezőnyt.

„A Formula–1 megerősíti, hogy a 2021-es Formula–1-es világbajnokság a március 26. és 28. között megrendezendő Bahreini Nagydíjjal veszi kezdetét. A járványhelyzet alakulása miatt nincs mód Melbourne-ben indítani a kiírást, de jó hír, hogy az Ausztrál Nagydíjat a november 21-i hétvégén lebonyolítják, miután az F1 megállapodott az ausztrál hatóságokkal. Ez is jól mutatja, mennyire fontos az ausztrál verseny a Formula–1-nek és a melbourne-i partnereinknek" – áll a közleményben.

„Az utazási korlátozások miatt  a Kínai Nagydíjra nem kerül sor a tervezett időpontban, a tárgyalások azonban jelenleg is folynak a szervezőkkel és a hatóságokkal egy potenciális halasztásról, ha ez lehetséges. Miután a Kínai GP nem valósulhat meg az eredeti időpontjában, a Formula–1 visszatér Imolába, amely az átalakított versenynaptárban április 18-án kapott helyet."

Az F1 vezetősége az imolai verseny után egy május 2-ai időpontot is megjelölt, azonban ez továbbra is kérdőjelesen áll. Sajtóhírek szerint Portugália kaphatja meg a lehetőséget, de erről eddig nem érkezett hivatalos megerősítés. A Formula–1 emellett azt is egyértelműsítette, hogy az eredeti terveknek megfelelően 23 versenyt szeretne rendezni az idén. A Magyar Nagydíj a módosított versenynaptárban is augusztus 1-jén kapott helyet.

 

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?