Forma-1: George Russell lesz Lewis Hamilton csapattársa a következő szezontól

A Mercedes Formula–1-es istálló a hivatalos honlapján bejelentette, a következő szezontól az angol George Russell lesz a másik pilótája a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton mellett.

A közlemény alapján a 23 éves pilóta – aki jelenleg a Williams színeiben versenyez – hosszú távú szerződést kötött a Mercedesszel. Russell az Alfa Romeóhoz távozó Valtteri Bottas helyét foglalja el. A 32 esztendős finn versenyző 2017 óta a Mercedes pilótája, 2019-ben és 2020-ban a második helyen végzett a pontversenyben.

A fiatal brit pilóta 2017-ben került a Mercedeshez, 2019 óta a Williamsnél versenyez az F1-ben. Eddig legjobb eredményét idén érte el, a rendhagyó Belga Nagydíjon a második helyen ért célba.

Russell szerződtetése kapcsán természetesen megszólalt a csapat vezetője, Toto Wolff is, aki elárulta, mi várhat a fiatal angolra a konstruktőri világbajnoki címvédő Mercedesnél. „George minden kategóriában igazi győztes volt és az elmúlt három éve a Williamsnél ízelítőt adott abból, hogy mit tartogathat számára a jövő a Formula–1-ben. Ami azt illeti, ennek ellenére a most meghozott döntés nem volt könnyű, vagy egyértelmű, de mostantól az a feladatunk a csapattal, így Lewisszal is egyetemben, hogy segítsük George tanulási folyamatát. Biztos vagyok benne, hogy a két versenyzőnk nagyszerű és erős csapatot fog alkotni a kapcsolatuk fejlődésével” – idézte Wolffot a BBC.

„Ez egy hatalmas lehetőség és szeretném mindkét kezemmel megragadni” – írta Twitteren a frissen igazolt versenyző, amikor a szerződése bejelentéséről posztolt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?