banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Férfi kosár: Hanga Ádám távozik a Barcelonától

Hanga Ádám négy év után távozik az FC Barcelona kosárlabdacsapatától – jelentette be a katalán klub a hivatalos honlapján.

A 32 éves magyar játékos 2017 óta játszott a Barcában, a legutóbbi idényben spanyol bajnoki címet és Király-kupát nyert a csapattal, az Euroligában pedig döntőt játszott az együttessel.

A katalán klub közleménye szerint Hanga négy év alatt összesen 276 mérkőzésen lépett pályára gránátvörös-kék mezben. A kommüniké nem erősíti meg, de a Barcelona feltételezhetően felbontotta Hanga szerződését, amely 2022-ig (plusz egy év opció) volt érvényes. Távozásának hátterében az állhat, hogy Sarunas Jasikevicius vezetőedző az utóbbi hónapokban kevesebb játéklehetőséget adott neki, és a háttérben sejtett feszültség fűtötte a klubváltásról szóló híreket.

Sajtóinformációk szerint a magyar kosárlabdázó a Real Madridban folytatja a pályafutását, de a királyi egylet ezt még nem erősítette meg. A Diario Madridista úgy tudja, Hanga a barcelonainál kevesebb fizetést kap majd, ám ezt az „áldozatot” örömmel hozta meg azért cserébe, hogy Spanyolországban maradhasson. Hangának a Real a negyedik spanyolországi klubja lehet. Korábban a Manresa és a Baskonia játékosa is volt.  

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?