Férfi kézilabda BL: győzelemmel avatta fel a Pick Arénát a Szeged

A Pick Szeged az új otthonában 30-26-ra legyőzte a német THW Kielt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában, csütörtökön.

Fotó: MTIEz volt a szegedi csapat első mérkőzése a délután felavatott Pick Arénában, amely 8143 fős befogadóképességével Magyarország harmadik legnagyobb csarnoka.

A németek már a kezdés után létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak a kapusuk lecserélésével, de nem voltak kellően pontosak, ezt kihasználva a szegediek többször is az üresen hagyott hálóba lőttek (4-1). Miután erről a taktikai elemről átmenetileg lemondtak, sikerült felzárkózniuk, majd a 13. percben időt kellett kérniük, mert a házigazdák megint elléptek (7-3). A Kiel a hátránya ellenére türelmesen kézilabdázott és várta ellenfele hibáit. Ekkor már a hét a hat elleni játéka is jól működött, de egy emberelőnyt kihasználva ismét lendületbe került a Szeged, a hajrában többször is hibákra kényszerítette ellenfelét, és egy 4-0-s sorozattal 19-13-ra vezetett a szünetben.

Még az első félidőnél is nagyobb küzdelmet és magasabb színvonalat hozott a második: mindkét csapat keményen és taktikusan védekezett, szinte kizárólag gyors akciók végén születtek gólok. A Kielnél hiányzott a jó kapusteljesítmény, így a különbség nem csökkent. A vendégek nyitott védekezésre váltottak és két gólt lefaragtak a hátrányukból, ezért Juan Carlos Pastor vezetőedző időt kért. Mikler Roland a hajrában egyre jobban védett, erre alapozva csapata magabiztosan győzött. A tavalyi BL-győztes Kiel csak egyszer, 1-0-nál vezetett a mérkőzésen.

A meccs legjobbjának Bánhidi Bencét választották, aki a szegediek első és utolsó gólját szerezte, összesen hatszor talált be, ezzel a mezőny legeredményesebb játékosa lett. Borut Mackovsek öt góllal zárt, ahogyan a túloldalon Harald Reinkind és Niclas Ekberg is. Mikler 11 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két csapat 12. egymás elleni BL-meccsén hét kieli siker és egy döntetlen mellett negyedszer győzött a Szeged.

A januári magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság miatt szünet következik a BL csoportkörében, a következő fordulóra február közepén kerül sor. A Telekom Veszprém hat győzelemmel és négy vereséggel, a Szeged hat sikerrel, két döntetlennel és két vereséggel vonul a téli szünetre csoportja harmadik helyén.

Eredmény, csoportkör, 10. forduló

  • Pick Szeged-THW Kiel (német) 30-26 (19-13)
  • Flensburg-Handewitt (német) - Telekom Veszprém 30-27 (16-12)

Az A csoport állása
1. Montpellier HB (francia) 16 pont
2. Aalborg HB (dán) 14 (324-297)
3. Pick Szeged 14 (304-287)
4. THW Kiel 13
5. Elverum HB (norvég) 8
6. PPD Zagreb (horvát) 6
7. Vardar Szkopje (északmacedón) 5
8. Meskov Breszt (fehérorosz) 4

A B csoport állása
1. Lomza Vive Kielce (lengyel) 14 pont
2. Paris Saint-Germain (francia) 12 (331-295)
3. Telekom Veszprém 12 (316-288)
4. Barcelona (spanyol) 12 (311-287)
5. Flensburg-Handewitt 9
6. Motor Zaporozzsje (ukrán) 8
7. FC Porto (portugál) 7
8. Bukaresti Dinamo (román) 6

Kapcsolódók

Kimaradt?