Életét vesztette a maratoni futás férfi világcsúcstartója

A kenyai Kelvin Kiptum, a maratoni futás férfi világcsúcstartója és edzője életét vesztette, miután autójuk fának ütközött. Kiptumot a párizsi olimpia nagy esélyesének tartották, nagy csatára lehetett számítani közte és a korábbi világcsúcstartó szintén kenyai Eliud Kipchoge között.

Életét vesztette a maratoni futás férfi világcsúcstartója, Kelvin Kiptum, írja az Euronews. A 24 éves kenyai atléta és ruandai edzője autóbalesetet szenvedtek Kenyában. Az autót Kiptum vezette, a rendőrség közleménye szerint elvesztette az irányítást a jármű felett, letért az útról és fának ütközött. Az autó harmadik utasa, egy nő súlyosan megsérült.

Fotó forrása: WikipédiaKelvin Kiptum 2023-ben a Chicago Marathonon futotta világrekordját 2 óra 35 másodperccel. A párizsi olimpia nagy esélyesének tartották, nagy csatára lehetett számítani közte és a korábbi világcsúcstartó szintén kenyai Eliud Kipchoge között. Halálának hírére Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke új jellemezte Kiptumot, hogy hihetetlen sportoló volt, aki hihetetlen örökséget hagyott maga után.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?