EURO 2020: állásával fizetett a gyenge szereplésért Frank de Boer

Frank de Boer távozik Hollandia labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitányi posztjáról – jelentette be a Holland Királyi Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján.

Hollandia Csehország elleni meglepetésszerű vereségét (0–2) és Eb-nyolcaddöntőbeli kiesését követően Frank de Boer szövetségi kapitány és az ország szövetségének képviselői közösen állapodtak meg a szerződésbontásról.

A holland szövetség honlapjának beszámolója szerint a válogatott irányítását 2020 szeptemberében átvető De Boer gárdájának legalább a negyeddöntőt el kellett volna érnie az Európa-bajnokságon ahhoz, hogy a szövetségi kapitány a jövőben is nemzete csapata élén dolgozhasson. Mivel ez nem sikerült, az 51 éves szakvezető maga jelezte a KNVB-nek távozási szándékát, amit elfogadtak.

„Tisztában voltam a nyomással, amely rám nehezedett a kinevezésem pillanatától fogva. A rajtunk levő elvárások most csak tovább növekedtek, és ez nem egészséges helyzet így sem magam, sem a csapat számára egy olyan fontos pillanatban, mint a jelenleg is zajló világbajnoki kvalifikáció – világított rá távozása körülményeire De Boer. – Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, elsősorban a szurkolóknak és a játékosoknak.”

Az 51 éves tréner – aki játékosként 112-szer szerepelt hazája válogatottjában – tavaly szeptemberben vette át a holland nemzeti együttes irányítását úgy, hogy az eredeti megbízatása 2022 végéig szólt. A távozó kapitány vezetésével a hollandok 15 mérkőzésből nyolcat nyertek meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?