Davis Kupa: Portugália legyőzésével egy lépésre került a világcsoporttól Románia

Románia férfi tenisz Davis Kupa csapata a hétvégén Kolozsváron 3-1-re legyőzte Portugáliát, és egy párharcra van attól, hogy hosszú idő után ismét a sorozat Világcsoportjában játsszon.

A kolozsvári Horia Demian sportcsarnokban fogadta a hétvégén Románia férfi tenisz Davis Kupa válogatottja Portugália legjobbjait az euro-afrikai zóna 1. értékcsoportjában egy olyan mérkőzésen, amelynek tétje az volt, hogy ki játszhat osztályozót novemberben a világcsoportba jutásért.

Fotó: Davis CupA román csapat legjobbja Marius Copil volt, aki mindét egyesének, valamint Horia Tecau társaként a párosok csatájának megnyerésével oroszlánrészt vállalt a hazai győzelemből. „Nagyon jó érzés, hogy ilyen jól tudtak teljesíteni ezen a hétvégén” – mondta a 30 éves Copil, aki 2009 óta tagja a román Davis Kupa válogatottnak. Az ATP-ranglista 250. helyén álló román teniszező számára a legnagyobb fegyvertény a rangsorban száz hellyel előtte levő Joao Sousa legyőzése volt 2-1-es állásnál, ugyanis a román válogatott ezzel behúzta a továbbjutéshoz szükséges harmadik győzelmet.

Románia és Portugália csapatai a múltban kétszer találkoztak, előbb 1988-ban Temesváron a vendégek nyertek, majd hét évvel később a románok Estorilban visszavágtak.

Férfi tenisz, Davis Kupa, euró-afrikai zóna, I. csoport
Románia-Portugália 3-1
Filip Jianu-Joao Sousa 3-6, 5-7
Marius Copil-Gastao Elias 6-4, 6-3
Marius Copil/Horia Tecau –Joao Sousa/Nuno Borges 6-4, 6-3
Marius Copil-Joao Sousa 6-3, 2-6, 6-4

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?