banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Bepanaszolják a FIFA-t az Európai Bizottságnál a klubvilágbajnokság miatt

Az Európai Bizottságnál emelnek panaszt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) ellen a futballigák és a játékosok szakszervezetei a nemzetközi versenynaptár miatt.

Ahogyan az a hivatásos labdarúgók érdekvédelmi szervezete, FIFPro korábban már jelezte, nehezményezik a túlzsúfolt programot, amit a szervezet rájuk erőltet. A FIFA önkényesen átalakította a klubvilágbajnokságot, amely miatt még több összecsapásra kényszerülnek a topcsapatok. Ugyanakkor az európai futballigák sem örülnek a döntésnek, mert szerintük sérti a versenyjogot, a túl sok nemzetközi bajnokság károsan hat a belföldi pontvadászatok népszerűségére.

Fotó: FIFA/Facebook

David Terrier, a FIFPro európai szervezetének elnöke és a francia futballisták szakszervezetének, az UNFP-nek az alelnöke emlékeztetett, hogy korábban már a brüsszeli legfelsőbb bírósághoz fordultak emiatt, és már akkor kilátásba helyezték, hogy az EB-nél is panaszt emelnek. Ebben a négy legerősebb európai futballiga, a német Bundesliga, a spanyol La Liga, az olasz Serie A és az angol Premier League is partnere a szakszervezeteknek. A francia liga nem csatlakozott a kezdeményezéshez. A panaszt október 14-én nyújtják be az EB-hez, közölte Terrier.

A FIFA, mint korábban írtuk, megváltoztatta a klubvilágbajnokság versenykiírását és 32 csapatosra bővítette. A játékosok szerint a már amúgy is túlterhelt versenynaptár ezáltal még zsúfoltabbá vált, ami már a futballisták egészségét is veszélyezteti.

A nemzetközi szövetség döntését tetézi, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a kontinentális klubtornák versenykiírását alakította át, amely miatt ugyancsak több mérkőzésre kényszerülnek a topcsapatok a szezon során. Ahogyan írtuk, a Manchester City spanyol játékosa, Rodri szerint már közel járnak ahhoz, hogy sztrájkoljanak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?