Bemutatkozott a PSG-ben Lionel Messi

Az első meccs | Fotó: Agerpres/Xinhua

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 4. fordulójának záró mérkőzésén bemutatkozott a Paris Saint-Germain csapatában Lionel Messi.

A PSG idegenben, Kylian Mbappé duplájával 2–0-ra legyőzte a Reimst, Lionel Messi csereként beállva debütált a párizsi csapatban: a 65. percben lépett pályára jó barátja, a brazil Neymar helyett.

Az argentin futballsztár bemutatkozását hatalmas érdeklődés előzte meg. Messi még nincs kirobbanó formában, ezért is halasztották augusztus végére első fellépését új csapatában. Legutóbb július 10-én, a Copa America döntőjében volt pályán, amikor csapata az argentin válogatott 1–0-ra győzte le a házigazda brazil csapatot.

A 34 éves Messi, miután ingyen igazolhatóvá vált, augusztus 11-én írta alá két esztendőre szóló – egyéves hosszabbítási lehetőséget tartalmazó – szerződést a PSG-vel. Előző együttesénél, az FC Barcelonánál június végén lejárt a kontraktusa, és bár mindkét fél egyértelmű szándéka volt a közös folytatás, a katalán klub augusztus 5-én bejelentette, hogy „pénzügyi és strukturális akadályok” miatt végül nem tudtak új szerződést kötni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Messi a Barcelona felnőttcsapatában 2004 óta 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett, mindkettő klubrekord. Egyebek mellett a Bajnokok Ligáját négyszer, a bajnokságot tízszer nyerte meg, számtalan egyéni díja közül – a hat Aranylabdán kívül – kiemelkedik a hat európai Aranycipő és a nyolc spanyol gólkirályi cím.

Kapcsolódók

Kimaradt?