BL-selejtezővel indítja az új szezont a Kolozsvári CFR

Kedd este 20 órakor elkezdi szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája idei kiírásában a Kolozsvári CFR, amely a sorozat 1. selejtezőkörében a bosnyák bajnok Borac Banja Luka csapatával csap össze.

Fotó: Facebook/Kolozsvári CFR„Nem izgultam ennyire a Galatasaray vagy Besiktas elleni mérkőzések előtt se, amikor Törökországban edzősködtem, mint most. Két napja alig alszom” – vallotta be Marius Șumudică, a Kolozsvári CFR edzője új csapata első hivatalos mérkőzése előtti sajtótájékoztatón.

A vasutasok kedd este 20 órától a Bajnokok Ligája 1. selejtezőkörében a bosnyák bajnok Borac Banja Lukát látják vendégül a fellegvári Constantin Rădulescu Stadionban.

Csapata első ellenfeléről beszélve, Șumudică elmondta, bár papíron a CFR számít a párharc esélyesének, nagyon körültekintőnek kell lenniük, hiszen már nincsenek kis csapatok, nehéz lesz feltörni a bosnyákok védelmét. „Téved, aki arra számít, hogy a CFR átrohan az ellenfelén. Persze, nem akarok egy volt CFR-edző (Dan Petrescura utalt – szerk. megj.) szavaival sem élni, hogy a legnehezebb mérkőzés elé nézünk, és az ellenfél a párharc fő esélyese. De annak biztosak lehetünk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk ellenük” – fogalmazott a vasutasok edzője. Szerinte nagyon nehéz lesz a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutni, de a labda kerek, sose lehet tudni. Az Európa-liga reálisabb célkitűzésnek tűnik, ha ez nem sikerül, akkor a Konferencia Ligát semmiképpen sem szabad elbukni. „De a BL egyszerűen fantasztikus volna” – latolgatta csapata esélyeit Marius Șumudică.

Az ellenfél edzője, Marko Makszimovics csak szuperlativuszokban beszélt a CFR-ről, mint mondta, a kolozsvári csapat elleni párharc lesz a Borac Bajna Luka történetének legfontosabb összecsapása. „Tíz évvel ezelőtt játszottunk a Maccabi Tel Avivval, de a jelenlegi CFR keret, költségvetés és klubsikerek szempontjából is magasabban áll” – mondta Makszimovics. Hozzátette: a romániai alakulat az elmúlt tíz évben rendszeres szereplője volt az európai kupasorozatoknak, és idén is a Bajnokok Ligája csoportkörében jutást tűzte ki céljául.

A Kolozsvári CFR részben átalakított kerettel vág neki az új szezonnal, a nyári szünetben kilenc játékos – Mikael Pereira, Nicolae Carnat, Mihai Bordeianu, Gregorz Sandomierski, Paolo Vinícius, Luís Aurelio, William Soares, Ben Jusszef -  távozott a sorozatban négy bajnoki címet nyerő csapatból. Marius Șumidică erősítéseket is kapott a következő szezonra, a következő hét játékost érkezett a Fellegvárra: Anas Tahiri (Waalwijk), Rasid Buhenna (Sepsi OSK), Jonathan Rodriguez (FC Botosani), Cristiano Figueiredo (FC Hermannstadt), Daniel Graovac (Astra), Rusu (Lippa), Paraschic (Viitorul Tg Jiu).

A kedd este 8 órakor kezdődő mérkőzést a Digi Sport 1, a Look Plus és a Kolozsvári Rádió élőben közvetíti.

Kapcsolódók

Kimaradt?