BL: időbe tellett, de a végére papírforma szerint alakultak az eredmények

A labdarúgó Bajnokok Ligája szerda esti mérkőzésein papírforma szerinti eredmények születettek, de izgalomból így is volt részünk bőven.

A Manchester United már az első félidőben kétgólos hátrányba került az Atalanta ellen az Old Traffordon, aztán egy elképesztő feltámadással az angol csapat megfordította a meccset a bergamói együttes ellen. A győztes gólt az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo fejelte a 81. percben, aki ezzel újabb BL-rekordot döntött, mert már a 38. különböző csapat ellen szerzett gólt a Bajnokok Ligájában, többet, mint bármelyik játékos a sorozat történetében – Lionel Messi 37 ellenfélnél jár.Fotó: Twitter/Cristiano Ronaldo

A csoport másik mérkőzésén a Villarreal 4-1-re nyert a Young Boys vendégeként. A svájci csapat 216 nap után kapott ki a Wankdorf Stadionban. A találkozón a spanyol csapat világbajnok védőjét Raúl Albiolt hordágyon kellett levinni a pályáról, miután Christian Fassnacht bombája eltalálta az állát. A 36 éves veterán védő nyakmerevítőt kapott esett után.

A spanyol csapatnak ez volt az első BL-csoportkörös győzelme 2008 októbere után. A Villarreal akkor a dán Aalborg csapatát győzte le 6-3-ra az Estadio de la Cerámicában.

Az E csoportban az FC Barcelona a veterán Gerard Piqué góljával 1-0-ra legyőzte a Dinamo Kijev csapatát a Camp Nouban, ezzel a katalán együttes megszerezte első gólját és az első győzelmét az idei BL-szezonban. Érdekesség, hogy a Barcelona legutóbbi négy megnyert BL-meccséből háromszor a Dinamo Kijev volt az ellenfél.

Gerard Piqué, az FC Barcelona védője a 16 gólját szerezte a Bajnokok Ligájában, ezzel beérte a Real Madrid legendáját, Roberto Carlos a legeredményesebb védők örökranglistájának az élén.

A csoport másik mérkőzésén a Bayern München elképesztő mezőnyfölényben játszott a Benfica ellen, de csak a 70. percben tudta megszerezni a vezetést Leroy Sané gyönyörű szabadrúgásgóljával.

A hajrában aztán Julian Nagelsmann csapata berámolt még három gólt, ezzel pedig kiütéses győzelmet aratott, és a harmadik csoportmeccsét is megnyerte úgy, hogy még gólt sem kapott a sorozatban.

A Bayern München a Bajnokok Ligája-szezon első három mérkőzésén 9 pontot szerzett, 12 gólt lőtt és egyet sem kapott. Ez a klub történetének legjobb szezonkezdete a sorozatban.

A Bajnokok Ligája leggyengébb csoportjában, a G jelű négyesben a Red Bull Salzburg hazai pályán 3-1-re legyőzte a Wolfsburgot, ezzel az osztrák csapat két győzelemmel és egy döntetlennel magabiztosan vezeti a csoportját, négy ponttal megelőzve a második Sevillát.

A csoport másik meccsén a spanyol csapat 0-0-s döntetlent játszott a francia Lille vendégeként. A Sevilla ezzel az utolsó kilenc idegenbeli meccsén veretlen a Bajnokok Ligájában. Ebből a legutóbbi hat meccset a jelenlegi edző, Julen Lopetegui irányítása alatt játszotta.

Fotó: UEFA Champions League A H csoportban a Juventus a svéd válogatott Dejan Kulusevski góljával 1-0-ra legyőzte Szentpéterváron a Zenit csapatát, ezzel az olasz együttes a harmadik meccsét is megnyerte az idei szezonban. A Juventus a 2018/19-es szezon óta először nyerte meg az első három BL-mérkőzését. Akkor is a csapat régi-új edzője, a nyáron kinevezett Massimiliano Allegri irányította a Zebrákat.

A torinói csapat minden sorozatot figyelembe véve már nyolc meccs óta veretlen, a legutóbbi hat találkozóját pedig megnyerte.

A csoport másik meccsén a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató BL-címvédő Chelsea 4-0-ra legyőzte a svéd Malmö csapatát a Stamford Bridge-en. A csapat kapusa, Édouard Mendy a 15. BL-meccsén már a 11. találkozóját hozta le bekapott gól nélkül, míg a dán válogatott Andreas Christensen a 137. meccsén megszerezte első gólját a Chelsea színeiben, ezzel pedig ő lett a londoni csapat 14. játékosa, aki gólt lőtt az idei szezonban.

A meccs legjobbjának az aranylabdára is esélyesnek tartott, két tizenegyest is belövő Jorginhót választották.

Bajnokok Ligája, 3. forduló

E csoport

  • Barcelona–Dinamo Kijev 1-0, gólszerző: Piqué (36.)
  • Benfica–Bayern München 0-4, gólszerző: Sané (70., 85.), Everton (80., öngól), Lewandowski (82.)

1. Bayern 9
2. Benfica 4
3. Barcelona 3
4. Dinamo 1.

F csoport

  • Manchester United–Atalanta 3-2, gólszerzők: Rashford (53.), Maguire (75.), C. Ronaldo (81.), illetve Pašalić (15.), Demiral (29.)
  • Young Boys–Villarreal 1-4, gólszerzők: Elia (77.), illetve Pino (6.), G. Moreno (16.), A. Moreno (89.), Chukwueze (92.)

1. Manchester United 6
2. Villarreal 4
3. Atalanta 4
4. Young Boys 3.

G csoport

  • Salzburg–Wolfsburg 3-1, gólszerzők: Adeyemi (3.), Okafor (65.; 77., 11-es), illetve Nmecha (15.)
  • Lille–Sevilla 0-0

1. Salzburg 7
2. Sevilla 3
3. Lille 2
4. Wolfsburg 2.

H csoport

  • Zenit–Juventus 0-1, gólszerző: Kulusevski (86.)
  • Chelsea–Malmö 4-0, gólszerzők: Christensen (9.), Jorginho (21., 57., mindkettő 11-es), Havertz (48.)

1. Juventus 9
2. Chelsea 6
3. Zenit 3
4. Malmö 0

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?