Australian Open: Fucsovics Márton kiesett az első fordulóban

Fotó: Agerpres/EPAFucsovics Márton kiesett hétfőn az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A világranglistán 38. magyar játékos a viadal honlapja szerint maratoni csatában, 3 óra 24 perc alatt kikapott öt szettben a szerb Dusan Lajovicstól (43.).

A tavaly a harmadik fordulóig jutott nyíregyházi teniszező a 14-es pálya első meccsét vívta 31 éves riválisa ellen, akit tavaly - Dohában és Dubajban - megvert eddigi két találkozójukon. A hamar elvesztett nyitószettet követően a 29 éves magyar egyenlített, de utána ismét dupla brékhátrányba került, aztán a negyedik felvonás rövidítésében 1-3-ról fordított. A várt fordulat azonban nem következett be, Lajovics 5:0-ra elhúzott az utolsó játszmában, innen pedig már nem volt visszaút.

Fucsovics ötödször szerepelt az Australian Open főtábláján, és először búcsúzott az első fordulóban. Két alkalommal, 2018-ban és 2020-ban a 20-szoros GS-bajnok Roger Federer állította meg őt a nyolcaddöntőben. 

Fucsovics önkritikusan értékelte az Ausztráliában töltött heteket. „Nem akarok magyarázkodni, de vannak fájó vereségek, és a mai vereségemet nem sorolom ezek közé" - kezdte visszatekintését az MTI érdeklődésére. „Lajovics nagyon jó napot fogott ki, és megvert engem. Nem hoztam a legjobbamat, de belül éreztem, hogy ma ő érdemelt győzelmet. A saját játékomról annyit mondanék, hogy próbáltam küzdeni végig. Tegnap egy órát szenteltünk az edzőmmel, Jancsó Mikivel arra, hogy a múltból merítve kidolgozzuk a megfelelő taktikát Lajovics ellen, de ez nem működött igazán a mai napon, megérdemelten nyert."

A világranglistán 35. magyar játékos kifejtette: úgy gondolta, hogy a negyedik szett megnyerésével sikerül megtörnie riválisát, de a szerb továbbra is magas szinten játszott, és sem mentálisan, sem fizikailag nem roppant meg.

A magyar Davis Kupa-válogatott vezére a két adelaide-i felvezető tornát is beleértve egy győzelemmel zárta egyesbeli szereplését az ötödik kontinensen. „Voltak már jobb heteim itt, de próbálok előre nézni, és a közelgő versenyeimre koncentrálni. Megszoktam már, hogy nem merenghetek hetekig egy vereségen. Új nap jön, új lehetőségekkel” –- tette hozzá Fucsovics, aki először esett ki az Australian Open nyitófordulójában.

Australian Open, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Dusan Lajovics (szerb)-Fucsovics Márton 6:3, 4:6, 6:1, 6:7 (6-8), 6:1

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?