AIPS: először van magyar nyertes a fiatal fotósok kategóriában

A Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) hétfő este rendezett Sport Media Awards virtuális díjátadóján a 30 év alatti fotósok kategóriájában Szilágyi Anna Európa-bajnokok című fotója lett a legjobb.

A harmadik alkalommal megrendezett ünnepélyes, ám virtuális díjátadót hétfő este Vigevanóban rendezték meg – az első díjátadó 2019-ben Lausanne-ban, a második tavaly Budapesten volt –, az északolasz kisváros reneszánsz kastélyának híres lovardájában, a díjátadókat és a jelölteket távolról kapcsolták be az élő adásba.

Soha nem volt magyar siker: Szilágyi Anna győzött a 30 év alatti fotósok kategóriájában az AIPS Médiadíj idei kiírásában.

Közzétette: Magyar Sportújságírók Szövetsége – 2021. március 22., hétfő

A fiatal magyar fotóriporter, Szilágyi Anna a tavaly januári, budapesti vízilabda Európa-bajnokság döntője végén, a dudaszó pillanatában, a tornát megnyerő Märcz Tamás szövetségi kapitányt és ünneplő játékosait ábrázoló fotóval nevezett. A kategóriában Szilágyi Anna mellett egy kínai képügynökség fotósa, Csenpin Csong, valamint a brit Guardian munkatársa, a portugál Filipe Amorim került még a legjobb háromba. Közülük találta a legjobbak legjobbjának, a győztesnek Szilágyi Annát a zsűri. Elsőségét az AIPS ázsiai szekciójának elnöke, Szattam Ali Alszahli jelentette be.

„Nagyon hálás vagyok a férfi vízilabda-válogatottnak, hogy olyan sikert ért el tavaly, ami lehetővé tette, hogy ilyen témájú képet készíthessek. Ugyancsak hálával tartozom a Fradi Médiának, hogy – tekintettel a válogatott sok ferencvárosi tagjára – tudósíthattam erről az eseményről, ott lehettem az Európa-bajnokságon. Aligha kell hangsúlyoznom: egyáltalán nem számítottam erre az elismerésre, a pályázat beadásakor reméltem, hogy valameddig eljutok, de a győzelemről nem is álmodtam” – idézte Szilágyi Annát a díjátadó után a Magyar Sportújságírók Szövetségének hivatalos honlapja.

Szilágyi Anna, amint azt Gianni Merlo, az AIPS olasz elnöke is megerősítette a fiatal győztesekhez szólva, egy nagy világeseményre kap majd ösztöndíjat.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?