A magyar férfi röplabda-válogatott ötszettes meccsen kikapott Romániától

Fotó: Facebook/HunvolleyA magyar férfi röplabda-válogatott felkészülési mérkőzésen ötszettes vereséget szenvedett Romániától az Érd Arénában, kedden.

A házigazda együttes gördülékeny csapatmunkával gyorsan előnyre tett szert, és a játszma végjátékában történt kis megtorpanástól eltekintve magabiztos játékkal jutott szettelőnyhöz. A második játszma elején a 2019-es Európa-bajnokságon és a 2021-es Arany Európa Ligában is szerepelt vendégcsapat remek nyitásaira és jobb nyitásfogadásaira alapozva meglépett, amiből aztán megélt a végig üldöző hazaiakkal szemben.

A harmadik szett eleje magyaroké volt, akik aztán erőteljesen ütöttek és a nyitásokban is feljavultak. A végjáték ennek ellenére izgalmasan alakult, a vendéglátók ötödik szettlabdájukat kihasználva ismét előnybe kerültek. A negyedik játékrészben látótávolságon belül maradtak a felek, előbb a magyarok, majd a románok jutottak lépéselőnyhöz, végül utóbbiak a mérkőzésen másodszor is kiegyenlítették szetthátrányukat.

A döntő játszmában 4-4 után a románok elkapták a fonalat, és 14-6 után második meccslabdájukkal lezárták a találkozót.

A két együttes szerdán ismét megmérkőzik. Koch Róbert kapitány a magyar keretbe két kivétellel csak a hazai bajnokságban szereplő játékosokat hívott meg. A párosmérkőzéssel a magyar szövetség alapításának 75. évfordulóját ünneplik.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Románia 2-3 (17, -22, 25, -23, -7)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?