2018-as foci-vb: a franciák rátromfoltak a londoni Southgate metroállomásra

Hat párizsi metróállomást nevezett át ideiglenesen az Ile-de-France régió közlekedési vállalata a labdarúgó-világbajnokságon aranyérmes francia válogatott előtt tisztelegve.

Amint az az RATP oldalán olvasható, az Avron állomásból "Nous Avron Gagné" (a Nous avons gagné - győztünk kicsi módosításával), a Charles de Gaulle-Etoile-ból "On a 2 Étoiles" (Két csillagunk van) utalva a második vb-győzelem után a mezre felvarrható újabb csillagra, a Victor Hugóból "Victor Hugo Lloris", a Bercyből "Bercy les Bleus" (a Merci les Bleus - köszönjük Kékek kicsi módosításával) lett. A Notre-Dame des Champs új neve átmenetileg "Notre Didier Deschamps" (A mi Didier Deschamps-unk), a Champs Elysées-Clémenceau-é pedig "Deschamps Elysées-Clémenceau".

A hazatérő válogatott délutáni, esti ünneplése miatt a Champs-Elysées környékén több állomást lezártak és a felszínen is korlátozásokat vezettek be.

Mint korábban írtuk, Londonban Gareth Southgate-ről, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányáról nevezték el ideiglenesen az észak-londoni Southgate metróállomást.

Kapcsolódók

Kimaradt?