2018-as foci-vb: ő vezeti a francia-horvát döntőt

Az argentin Néstor Pitana fújja a sípot az oroszországi világbajnokság vasárnapi döntőjén, amelyen Franciaország és Horvátország csap össze egymással. A szombati Belgium–Anglia bronzmérkőzésnek az iráni Alireza Fagani lesz a játékvezetője.

A 43 éves dél-amerikai bíró – aki korábban színészkedett – négy meccsen kapott szerepet játékvezetőként Oroszországban. Ő vezette a nyitó találkozót (Oroszország–Szaúd-Arábia 5–0), a mexikói–svéd (0–3), a horvát–dán (1–1) és az uruguayi–francia (0–2) mérkőzést.

Pitanának ez a második világbajnoksága, négy éve Brazíliában három csoportmeccsen és egy negyeddöntős találkozón dirigált. Az argentin játékvezetők közül ő vezetett a legtöbbször világbajnoki meccset.

Érdekesség, 2006-ban, amikor a franciák kikaptak Olaszországtól a vb-döntőben szintén argentin játékvezető (Horacio Elizondo) „kapta” a döntőt.

Franciaország és Horvátország főszereplésével a döntő vasárnap 18 órakor kezdődik, Belgium és Anglia pedig szombaton 17 órakor játszik egymással a harmadik helyért.

Kimaradt?