Wimbledon: Serena Williams továbbjutott, Caroline Wozniacki búcsúzott

Az egyesben hétszeres bajnok amerikai Serena Williams továbbjutott, a második helyen kiemelt dán Caroline Wozniacki ugyanakkor búcsúzott szerdán a wimbledoni nyílt teniszbajnokságtól.

A 36 éves, egyesben 23-szoros Grand Slam-bajnok Williams - akit a világranglista 181. helyezettjeként is a 25. helyen emeltek ki a szervezők - a második fordulóban a rangsorban 135. bolgár Viktorija Tomovával találkozott, és 68 perc alatt győzött.

Az amerikai szupersztár - aki gyermeke születése miatt tavaly nem indult Londonban - 32 sikeres első adogatásából mindössze öt pontot veszített el. Serena Williamsnek ez volt sorozatban a 16. győzelme Wimbledonban, ugyanis 2015-ben és 2016-ban is ő nyert.

Kiesett ugyanakkor a második kiemelt dán Caroline Wozniacki: az Australian Open idei győztese ugyan visszajött az orosz Jekatyerina Makarova elleni összecsapás döntő szettjében 1:5-ről, és hárított öt mérkőzéslabdát is, végül 2 óra 11 perc alatt kikapott.

A férfiak versenyében hiába ütött 59 ászt a horvát Ivo Karlovic a német Jan-Lennard Struff ellen, egyszer, döntő szett 11:12-es állásnál elveszítette adogatását, így búcsúzott. Mindez azt jelenti, hogy a négyórás mérkőzésen diadalmaskodó német teniszező lesz a címvédő Roger Federer ellenfele a 32 között.

Kapcsolódók

Kimaradt?