2018-as foci-vb: Anglia kiütéses sikert aratott

Az angol válogatott kiütéses, 6-1-es győzelmet aratott a panamai csapat felett az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G csoportjának vasárnapi, második fordulójában, így a legjobb 16 közé jutott.

Az angol válogatott az első perctől fogva magához ragadta a kezdeményezést, s John Stones góljával hamar megszerezte a vezetést. A Manchester City védőjének ez volt az első gólja a válogatottban. Vezetésük tudatában is támadtak az angolok, s az első félidőben további négy gólt lőttek: Harry Kane kétszer is büntetőből talált be, Stones duplázni tudott, Jesse Lingard pedig szépségdíjas távoli lövésből volt eredményes.

A fordulás után Kane egy szerencsés góllal mesterhármast ért el, korábban vb-n az angolok közül erre Geoff Hurst (1966) és Gary Linecker (1986) volt képes. A mérkőzés hajrájában az európai csapat visszavett a tempóból, s bár voltak még helyzetei, újabb gólt Panama ért el: Felipe Baloy megmozdulásával a karibi ország történetének első világbajnoki találatát szerezte.

Anglia ezt megelőzően soha nem nyert nagy tornán (Európa- vagy világbajnokságon) három gólnál nagyobb különbséggel mérkőzést.

Az angolok győzelmével a belga együttes is biztosította a helyét a nyolcaddöntőben. A két csapat csütörtökön egymással mérkőzik a csoportlesőségért.

G csoport, 2. forduló: 
Anglia-Panama 6-1 (5-0)
Nyizsnyij Novgorod, 40 ezer néző, v.: Ghead Grisha (egyiptomi)
    gólszerzők: Stones (8., 40.), Kane (22., 45+1., 62. - az első kettőt tizenegyesből), Lingard (36.), illetve Baloy (78.)
    sárga lap: Lofuts-Cheek (23.), illetve Cooper (10.), Escobar (45.), Murillo (72.)
Anglia: Jordan Pickford - John Stones, Harry Maguire, Kyle Walker - Kieran Trippier (Danny Rose, 70.), Ruben Loftus-Cheek, Jordan Henderson, Jesse Lingard (Fabian Delph, 63.), Ashley Young - Raheem Sterling, Harry Kane (Jamie Vardy, 63.)
Panama: Jaime Penedo - Michael Murillo, Fidel Escobar, Roman Torres, Eric Davis - Edgar Barcenas (Abdiel Arroyo, 69.), Armando Cooper, Gabriel Gómez (Felipe Baloy, 69.), Anibal Godoy (Ricardo Avila, 62.), José Luis Rodríguez - Blas Pérez


    A csoport további programja:
    3. forduló:

  • június 28., csütörtök: Anglia-Belgium, Kalinyingrád 2100
  • június 28., csütörtök: Panama-Tunézia, Szaranszk 21.00

korábbi eredmények:

  • Anglia-Tunézia 2-1 (1-1)
  • Belgium-Panama 3-0 (0-0)
  • Belgium-Tunézia 5-2 (3-1)

Kapcsolódók

Kimaradt?