2018-as foci-vb: ezt jósolta Achilles a Brazília–Costa Rica meccs előtt

A brazil labdarúgó-válogatott győzelmét jövendölte a Costa Rica elleni világbajnoki csoportmérkőzésre Achilles, az Ermitázs kandúrja - jelentette pénteken a TASZSZ orosz hírügynökség.

A süket macska úgy döntött, hogy a brazil zászló mellett álló tálból eszik először. Igaz, csak második megközelítésre, mert az első körben csak megszaglászta a számára két edényben kihelyezett eledelt és csak újbóli hívogatásra kezdett el falatozni abból, amely az E csoport favoritját jelképezte.

A kékszemű, fehér szőrű Achillesnek eddig az összes jóslata bevált az oroszországi vb mérkőzéseivel kapcsolatban. Eltalálta, hogy Oroszország mind Szaúd-Arábiát, mind Egyiptomot le fogja győzni, mint ahogy azt is, hogy Irán jobb lesz Marokkónál.

A macska orákulumi karrierje a tavalyi Konföderációs Kupán kezdődött; négy szentpétervári meccs közül háromnak az eredményét megjósolta, köztük a nyitó mérkőzését és döntőét. A világhírű múzeum munkatársai több jelölt közül választották ki "elemzőkészsége és szokatlan viselkedése miatt". Achilles emellett, részben a hallóképesség veleszületett hiánya miatt, nem stresszel a nyilvános eseményeken.

Brazília romániai idő szerint 15 órakor lép pályára Costa Rica ellen Oroszország "északi fővárosában". Achilles jóstehetségét a tervek szerint a június 26-i, valamint a július 3-i és 10-i szentpétervári mérkőzéssel kapcsolatban is igénybe fogják venni.

Kapcsolódók

Kimaradt?