2018-as foci-vb: második győzelmével a továbbjutás küszöbén a házigazda Oroszország

A házigazda orosz válogatott 3-1-re legyőzte az egyiptomi csapatot kedden az A csoport második fordulójának szentpétervári mérkőzésén a labdarúgó-világbajnokságon, így szinte biztosan nyolcaddöntőbe jut négyeséből.

Az orosz együttes hat pontjának és kiváló gólkülönbségének (8-1) köszönhetően szinte biztos továbbjutónak érezheti magát, s már szerdán hivatalosan a 16 közé kerülhet, amennyiben a szaúdiak nem győzik le a csoportfavorit uruguayiakat.

Az egyiptomi együttesbe a keddi meccsre visszatért a vállsérüléséből felépült Mohamed Szalah, aki büntetőből gólt is szerzett, ám csapata továbbjutása így is valószínűtlenné vált. Ahhoz ugyanis a szaúdiak elleni zárókörös győzelmen kívül arra lenne szüksége, hogy Uruguay szerdán, illetve az utolsó fordulóban is kikapjon, s a hármas holtversenyben a legjobb legyen a gólkülönbsége.

Az első félidőben a házigazdák futballoztak némi fölényben, ezt a kapura lövések száma is igazolta, de a játékosok egyik oldalon sem céloztak pontosan. Az oroszok közül csak Szergej Ignasevics találta el a kaput, az ellenakciókra alapozó egyiptomiak részéről pedig csupán Mohamed Szalah tudott veszélyeztetni.

A második játékrész álomszerűen kezdődött a házigazda szempontjából, ugyanis két perc sem telt, amikor egy öngóllal vezetéshez jutott a Szbornaja. Az addig stabilan futballozó egyiptomiak érezhetően megzavarodtak, közel tíz perc is eltelt mire rendezték soraikat. Negyedóra után az afrikai csapat már kisebb lehetőségekig is eljutott, de mire igazán magukhoz térhettek volna a sokkból, az orosz csapat három percen belül eldöntötte a meccset. Az első találkozón is eredményes Cserisev és Dzjuba szép találatai után az egyiptomiak padlóra kerültek, ám Szalah bő negyedórával a vége előtt visszaadta számukra a reményt.

Az afrikai együttes a hajrában minden megtett az újabb gólért, az oroszok azonban uralták a meccset és biztosan őrizték előnyüket.

Oroszország-Egyiptom 3-1 (0-0)
Szentpétervár, 64 468 néző, v.: Enrique Caceres (argentin)
    gólszerzők: Faszj (47., öngól), Cserisev (59.), Dzjuba (62.), illetve Szalah (73.)
    sárga lap: Szmolov (84.), illetve Trezeguet (57.)
Oroszország: Igor Akinfejev - Mario Fernandes, Szergej Ignasevics, Ilja Kutepov, Jurij Zsirkov (Fjodor Kudrjasov, 86.) - Jurij Gazinszkij, Roman Zobnyin - Alekszandr Szamedov, Alekszandr Golovin, Gyenyisz Cserisev (Daler Kuzjajev, 74.) - Artyom Dzjuba (Fjodor Szmolov, 79.)
Egyiptom: Mohamed El-Senavj - Ahmed Faszj, Ali Gabr, Ahmed Hegazi, Mohamed Abdel-Safj - Mohamed Elneny (Amr Varda, 64.), Tarek Hamed - Mohamed Szalah, Abdallah Szaid, Mahmud Hasszan Trezeguet (Ramadan Sobhi, 68.) - Marvan Mohszen (Kahraba, 82.)

 A csoport állása:

  • 1. Oroszország    2  2  -  -  8-1  6 pont
  • 2. Uruguay        1  1  -  -  1-0  3
  • 3. Egyiptom       2  -  -  2  1-4  0
  • 4. Szaúd-Arábia   1  -  -  1  0-5  0


    A csoport további programja:
    2. forduló

  • június 20., szerda: Uruguay - Szaúd-Arábia, Rosztov 18.00

    3. forduló:

  • június 25., hétfő: Uruguay-Oroszország, Szamara 17.00
  • június 25., hétfő: Szaúd-Arábia - Egyiptom, Volgográd 17.00

Korábbi eredmények:
    1. forduló:

  • Oroszország - Szaúd-Arábia 5-0 (2-0)
  • Uruguay-Egyiptom 1-0 (0-0)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?