2018-as foci-vb: Japán visszavágott Kolumbiának a brazíliai vereségért

Japán meglepetésre 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. A két csapat négy évvel ezelőtt is találkozott egymással, akkor a dél-amerikaiak 4-1-re nyertek.

A legutóbbi vb aranycipőse, James Rodriguez nélkül felálló Kolumbia számára rémálomszerűen indult az összecsapás, ugyanis 176 másodperc elteltével ember-, majd a Kagava által értékesített büntetővel gólhátrányba is került. A mostani tornán Carlos Sanchez az első játékos, aki piros lapot kapott, míg a vb-k történetében ő a második leggyorsabban kiállított futballista. A korántsem büszke rekordot még az 1986-os tornáról az uruguayi Jose Alberto Batista tartja 54 másodperccel.

A dél-amerikaiak mindezek ellenére egyre nagyobb lendülettel kezdtek futballozni és szép lassan riválisuk fölé kerekedtek, egy fineszes szabadrúgással pedig egyenlítettek. A fordulást követően feljavult a japánok támadójátéka, s kezdték fölényre váltani az emberelőnyüket, amely a 73. percben góllá érett. A hajrára a kolumbiai csapat kissé elfáradt, de az utolsó percekben egy utolsó rohamra indult, az eredmény azonban nem változott.

H csoport, 1. forduló:
Japán-Kolumbia 2-1 (1-1)
Szaranszk, 40 842 néző, v.: Damir Skomina (szlovén)
gólszerzők: Kagava (6., 11-esből), Oszako (73.), illetve Quintero (39.)
piros lap: C. Sanchez (3.)
sárga lap: Kavasima (95.), illetve Barrios (64.), Rodriguez (86.)
Japán: Kavasima Eidzsi - Szakaj Hiroki, Josida Maja, Sodzsi Gen, Nagatomo Juto - Haragucsi Genki, Haszebe Makoto, Sibaszaki Gaku (Jamagucsi Hotaru, 80.), Inui Takasi - Kagava Sindzsi (Honda Kejszuke, 70.) - Oszako Juja (Okazaki Sindzsi, 85.)
Kolumbia: David Ospina - Santiago Arias, Davinson Sanchez, Oscar Murillo, Johan Mojica - Juan Cuadrado (Willmar Barrios, 31.), Carlos Sanchez, Jefferson Lerma, José Izquierdo (Carlos Bacca, 70.) - Juan Quintero (James Rodriguez, 59.) - Radamel Falcao

A csoport további programja:

2. forduló:

  • június 24., vasárnap: Japán-Szenegál, Jekatyerinburg 18.00
  • június 24., vasárnap: Lengyelország-Kolumbia, Kazany 21.00

3. forduló:

  • június 28., csütörtök: Szenegál-Kolumbia, Szamara 17.00
  • június 28., csütörtök: Japán-Lengyelország, Volgográd 17.00

Kapcsolódók

Kimaradt?