ConIFA-világbajnokság: bejutott a negyeddöntőbe Székelyföld válogattja

A második mérkőzését is megnyerte Székelyföld labdarúgó-csapata a Londonban zajló harmadik ConIFA-világbajnokságon. Csütörtökön Tuvalut 4-0-ra, szombaton Matabelelandet 5-0-ra győzte le az Ilyés Róbert által irányított válogatott, és ezzel bejutott a negyeddöntőbe.

Az Állam Nélküli Népek Labdarúgó-szövetségét (ConIFA) 2013-ban alapították Östersundban. A sportszervezet olyan nemzeteket, kisebbségeket, illetve el nem ismert államokat képvisel, amelyek nem tagjai a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek. Az eseményre 16 csapat jutott ki, idén két magyar válogatott is ott van a rendezvényen, Székelyföld és Kárpátalja.

Szombati győzelmével a székely labdarúgó-válogatott első a csoportjában, és bebiztosította helyét a negyeddöntőben. Vasárnap este, az utolsó csoportmérkőzésen Padánia ellen lép pályára a csapat. Székelyföld a legutóbbi CONIFA Európa-bajnokságon bronzérmes volt.

A székely labdarúgó-válogatott kerete

  • Kapusok: Nagy Béla (FK Csíkszereda), Horvát Adrian (FK Csíkszereda), Somogyi Pál Csaba (Békéscsaba).
  • Védők: Csizmadia Csaba (Budafoki MTE), Csiszer Balázs (FK Csíkszereda), Benkő-Bíró Norbert (FK Csíkszereda), Tankó Zsolt (Kézdivásárhelyi KSE), Kilyén Szabolcs (FK Csíkszereda), Csíki Dénes (Nagygalambfalva), Rózsa Árpád (Székelykeresztúri Egyesülés).
  • Középpályások: Ilyés Róbert (FK Csíkszereda), Kis Szabolcs (Csornai SE), Györgyi Arthur (FK Csíkszereda), Magyari Szilárd (FK Csíkszereda), Csürös Attila (FK Csíkszereda), Szőcs Loránd (Székelykeresztúri Egyesülés), Fülöp István (Sepsi OSK), Mitra Szilárd (FK Csíkszereda), Gazda József (Kézdivásárhelyi SE), Fülöp Loránd (FC Botosani).
  • Csatárok: Bajkó Barna (FK Csíkszereda), Hodgyai László (FK Csíkszereda), Szőcs László (FK Székelyudvarhely).

Csoportok

  • A: Barawa, Ellan Vannin, Tamil Ílam, Kaszkádia   
  • B: Abházia, Észak-Ciprus, Kárpátalja, Tibet           
  • C: Padánia, Székelyföld, Tuvalu, Matabeleland   
  • D: Pandzsáb, Egyesült Koreaiak, Nyugat-Örményország, Kabilia

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?