FRISSÍTVE - Senki nem érti: Zinedine Zidane távozik a Real Madridtól

Zsinórban harmadszor nyerte meg idén a Real Madrid a Bajnokok Ligáját, ennek ellenére távozik a csapat edzője. Zinedine Zidane ezt pénteken jelentette be egy rendkívüli sajtótájékoztatón.

„Azt hiszem, ez a megfelelő pillanat nekem, a csapatnak és a klubnak is. Ezt kell tennem mindenki érdekében” – szögezte le minden idők egyik legnagyobb labdarúgója. Úgy fogalmazott: „Ennek a csapatnak továbbra is győznie kell, ehhez viszont változásra, három év után más hangra, más munkamódszerre van szükség. Ezért hoztam meg ezt a döntést”.

A 45 éves tréner kifejtette, nagyon szereti a madridi klubot és az elnökét is, aki mindent megtett értem s ezért mindig hálás lesz neki. Egyúttal jelezte, nem keres más csapatot. Azt is elmondta, hogy a Realban, amelynek jelentős történelme van, mindig sokat várnak el a játékosoktól. „Aztán eljön egy olyan pillanat, amikor azon gondolkodom, mi mást kérhetnék még tőlük azok után, amit már megtettek értem” – tette hozzá.

Florentino Pérez klubelnök, aki a sajtótájékoztatón mellette ült, teljesen váratlannak nevezte a bejelentést. A Liverpool elleni szombati BL-diadalt követően már született egy váratlan nyilatkozat. Cristiano Ronaldo, a sorozat legeredményesebb gólszerzője közvetlenül a 3-1-es spanyol győzelemmel zárult kijevi mérkőzés után azt mondta, „nagyon jó volt a Real Madridban játszani”. Ezzel azt sejtette, hogy a nyáron esetleg távozik a klubtól, majd hozzátette: a következő napokban választ ad a szurkolókban felmerülő kérdésekre.

Ugyancsak a bizonytalan jövőjére tett utalást a döntőben két gólos Gareth Bale, aki azt mondta, hogy az ügynökével egyeztet a pályafutása folytatásáról, már csak azért is, mert a mostani idényben kevesebb játéklehetőséget kapott, mint szerette volna.

Zidane 2016 januárjában vette át a királyi gárda irányítását Rafael Beniteztől, majd első vezetőedzői megbízatása során egymás után háromszor vezette BL-győzelemre együttesét úgy, a BL 1993-as bevezetése óta még címvédésre sem volt példa.

A francia tréner, aki 2001-től 2006-os visszavonulásáig játékosként is szolgálta a Real Madridot, két és fél év alatt kilenc trófeát hódított el: a három BL-cím mellett kétszer-kétszer az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot, egyszer-egyszer pedig a spanyol bajnokságot és Szuperkupát nyerte meg. Rajta kívül Bob Paisley és Carlo Ancelotti diadalmaskodott edzőként háromszor a legrangosabb európai kupasorozatban, de egyikük sem sorozatban.

Kapcsolódók

Kimaradt?