BL: revánsvágy fűtheti a tavaly magyar segítséggel kiejtett Bayern Münchent

A Bajnokok Ligája szerda esti elődöntőjében a Bayern München a kétszeres címvédő Real Madridot fogadja a két csapat huszonötödik találkozóján.

A Bayern München–Real Madrid BL-elődöntő előtt szenzációs számadatokat citálhatunk a párharccal kapcsolatban. A két csapat huszonötödik alkalommal találkozik egymással, ez rekord a nemzetközi kupák történetében. Az egy híján negyedszáz randevú kiegyenlített mérleggel zárult, méghozzá a mindenkori hazai csapat nagy fölényével. A Bayern és a Real Madrid is 12 mérkőzésből 9-1-2-es mutatót ért el otthon, ennek az ellenkezőjét idegenben. A spanyolok kétszer nyertek Münchenben, de az a legutóbbi két alkalom volt, előbb 2014-ben, a klub hívei számára feledhetetlen, 4–0-ra végződött elődöntőben, aztán tavaly, a negyeddöntőben (2-1). A két meccsen Cristiano Ronaldo összesen négy gólt szerzett.

A tavalyi kiesést követően a Bayern-t óriási revansvágy fűtheti, ugyanis akkor a Real a Kassai Viktor vezette magyar bírói kar „segítségével” győzte le a német rekordbajnokot.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés
Bayern München–Real Madrid, 21.45

Mint írtuk, a másik elődöntőben a FC Liverpool 5-2-re legyőzte az AS Romát. 

Kapcsolódók

Kimaradt?