A legsikeresebb erdélyi magyar teniszezővel beszélgettünk (VIDEÓ)

Hétfő óta Kolozsváron tartózkodik a svájci női tenisz Fed Kupa csapat, amely a hétvégén itt csap össze Románia legjobbjaival. Az alpesi ország válogatottjának elsőszámú játékosa az a Bacsinszky Tímea, aki édesapja részéről szatmári felmenőkkel rendelkezik és nem mellesleg jelenleg a legjobban jegyzett erdélyi magyar teniszező. VIDEÓ-INTERJÚ.

Wikipédia oldala szerint Bacsinszky Tímea magyarul, franciául, angolul, németül és olaszul is beszél. Erről pénteken Kolozsváron is megbizonyosodhattunk, ugyanis a női tenisz Fed Kupa keretében a Szamos-parti városban rendezik a Románia-Svájc osztályozót. A hivatalos sorsolás alkalmával csapattársaival franciául és németül, a sajtóval angolul, végül pedig a Maszol riporterével magyarul is társalgott. 

Mit kell tudni Bacsinszky Tímeáról? Bacsinszky Tímea már Svájcban született, de édesanyja és édesapja is magyar, A szülők egymástól alig 100 kilométerre levő városokból vándoroltak ki, édesanyja Debrecenből, édesapja pedig Szatmárnémetiből, ez leegyszerűsítette a gyerek Tímea és két testvére számára a nagyszülők meglátogatását. Teniszezni 3 évesen kezdett el, első edzője az édesapja volt, akivel az évek folyamán aztán - ebből kifolyólag is - megromlott a viszonya. Jelenleg a 46. helyet foglalja el a WTA-világranglistán, de volt már 9. is. A Grand Slam-tornákon a legjobb eredményét a 2015-ös és a 2017-es Roland Garroson érte el, amelyeken az elődöntőbe jutott.

A Románia-Svájc találkozót szombaton és vasárnap rendezik meg a 9 ezer férőhelyes Szamos-parti multifunkcionális csarnokban. Szombaton két egyéni összecsapást rendeznek, vasárnap a párossal kezdik, majd - amennyiben szükséges - további két egyéni mérkőzést játszanak. A párharc valamelyik fél 3 győzelménél dől el. 

A mérkőzések párosítása
szombat, 13 órától
Simona Halep–Viktorija Golubic
Irina Begu–Bacsinszky Tímea
vasárnap, 12 órától
Simona Halep–Bacsinszky Tímea
Irina Begu–Viktorija Golubic
Irina Begu/Simona Halep–Patty Schnyder/Jil Teichmann

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?