Teremfoci: Déva-Temesvár döntőt rendeznek a Román-kupában

Premierként Csíkszereda ad otthont szerdán és csütörtökön a román teremlabdarúgó Román-kupa négyes döntőjében.

A hazai Csíkszeredai Imperial Wetnek az a nehéz feladat jutott az elődöntőben, hogy a sokszoros bajnok Dévai Autobergamót kellett volna legyőzzék a döntőbe jutásért. Nagyot küzdöttek a csíkiak, de a bravúr elmaradt és egy góllal elbukták a meccset. A trófeáról a Temesvár – Déva szuperrangadó dönt. 

A Final Four két elődöntő mérkőzéssel kezdődött. Elsőként a sorozat címvédője a Temesvári Informatica a CSM Poli Iasi ellen lépett pályára. A bánsági alakulat alaposan belekezdett és pár perc után kétgólos előnyre tettek szert, majd ezt növelni is tudták. Innen volt visszaút a vendégeknek és feljöttek mínusz egyre, de a hajrában a Temesváriak megrázták magukat és visszaállították a kétgólos különbséget. A szünetet követően az Informatica belealudt a meccsbe és a tűzzel játszottak, de a jászvásáriak csak egy góllal tudták ezt büntetni. 

A nap slágermeccsét a hazai Imperial Wet és a honi bajnokság kirakatcsapata a Dévai Autobergamo vívta egymással, amelyen a hazaiak úgy léptek pályára, hogy igyekeznek meglepni a dévaiakat. Ennek érdekében a klub vezetősége erősítést hajtott végre a kispadon, hiszen az elmúlt héten a csapat felkészülését a román, illetve a magyar válogatott korábbi kapitánya Sito Rivera, illetve a Galactól az idény közben lecserélt Cosmin Gherman végezték a siker érdekében. 

Kőkemény ütközetet várt mindenki és ebben nem is csalódtak a nézők. A mérkőzés harmadik percében viszont a vendégek vezetést szereztek egy védelmi hibát követően, majd alig egy percen belül Alvaró szépített egy szabadrúgás góllal. A továbbiakban is egyenlő erők küzdelme folyt a pályán. A vendégek ugyan két kapufát jegyeztek, de azok szögből, oldalról voltak, így nem jelentett veszélyt, míg a hazai oldalon Tankó Levente előtt adódott nagy lehetőség, de az kimaradt. 

A fordulást követően a dévaiak egy gyors góllal visszaszerezték a vezetést Da Costa Ferreira révén. Innentől kezdve a biztos védekezésre összpontosítottak alaposan megnehezítve a csíkiak dolgát. Az egyenlítéshez Cezar Ribeiro járt a legközelebb a 33. percben, de remek akciója végén a kapufát találta el. Az utolsó hat percre vészkapus megoldást választott az Imperial, de ez nem jött be és a vendégek 2–1-re nyertek. 

Csütörtökön 18 órától így Dévai Autobergamo – Temesvári Informatica találkozót rendeznek a fináléban. 

Eredmények, elődöntő 
Temesvári Informatica – CSM Poli Iasi 4–3 (4–2) 
Csíkszeredai Imperial Wet – Dévai Autobergamo 1–2 (1–1)

Kapcsolódók

Kimaradt?