Női kézi Eb-selejtező: kikapott Kolozsváron az olimpiai bajnok

Románia női kézilabdacsapata drámai küzdelemben 26-25 (15-12) arányú győzelmet aratott vasárnap Kolozsváron Oroszország fölött az Európa-bajnokság 4. selejtezőcsoportjában.

A román csapat az elejétől irányította a mérkőzést, az első félidőben folyamatosan 3-4 góllal vezetett, a szünetre 15-12-vel vonultak a csapatok.

A második félidő elején kiváló védekezést mutattak be az oroszok, és a 40. percben átvették a vezetést, 16-17, sőt, előnyüket további két perc alatt 16-19-re növelték. Ezt követően, Eliza Buceschi nagyszerű játékának és Denisa Dedu parádés védéseinek köszönhetően, az 53. percre ismét megfordult az eredmény, 24-23, és ezt az egy gól előnyt, késhegyre menő csatában, a játék végéig tartani tudta a román csapat. 

A román gólokat Eliza Buceschi (6), Cristina Neagu (4), Laura Chiper (4), Ana Maria Draguţ (4), Crina Pintea (3), Raluca Băcăoanu (2), Aneta Udriştoiu, Cristina Florica és Laura Pristăviţa (1) lőtte. Az orosz csapatból a legeredményesebbek Polina Kuznyecova (5), Polina Vedekhina (5) és Daria Szamokhina (4) voltak.

A román csapat ekképp visszavágott a szerdán Oroszországban elszenvedett vereségért (25-30) és 6 ponttal átvette a csoport vezetését. Ugyancsak 6 pontja van Ausztriának is, amely vasárnap 29-24-re verte Portugáliát. Oroszország a harmadik 4 ponttal, a tabellát a pontnélküli Portugália zárja. A hét selejtezőcsoport első két helyezettje és a legjobb harmadik kijut a Franciaországban november 29-e és december 16-a között sorra kerülő Eb-döntőre.

Romániának még két meccse van hátra: Ausztriával, május 31-én, idegenben, és Portugáliával június 3-án, itthon. 

Kapcsolódók

Kimaradt?